Kraljica kozmetike svako veče pred spavanje radi istu stvar da bi održala strast u braku

Charlotte Tilbury
Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

U njenu šminku se kunu anonimne i poznate žene širom sveta.

Multimilionerka, šminkerka i vlasnica kozmetičkog brenda Šarlot Tilberi (50) kaže da nikada za sedam godina, koliko je u braku, nije dozvolila svom suprugu da je vidi u spavaćoj sobi bez maskare i olovke za oči.

U razgovoru za Dejli mejl, Tilberi, čije proizvode često reklamiraju holivudske zvezde, osvrnula se na glasine da je muž nikada nije video bez šminke.

Šarlot
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Skidam šminku, negujem kožu, zatim stavljam olovku za oči Color Theory koji traje 16 sati i maskaru. Džordž me nikada nije video sa nenašminkanim očima u spavaćoj sobi. Nikad! Kažem vam, održavajte magiju živom“, rekla je.

Šarlot
Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Kako piše londonski Tajms, britanska šminkerka se udala za svog drugog muža Džordža Voda, filmskog producenta, 2014. godine. Par ima dvoje dece.

Šarlot
Foto: RUBA / Backgrid UK / Profimedia

Ovo nije prvi put da su njena pravila o šminkanju u spavaćoj sobi dospela u vesti. Godine 2016. The Cut je pisao da je Kim Kardašijan, koja Tilberi naziva svojom heroinom, rekla da ju je kraljica lepote naučila kako da spava sa šminkom. Sama Šarlot je još tada rekla da se sa našminkanim očima u spavaćoj sobi oseća seksi.

Šarlot
Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

„Skinem svu šminku sa očiju, a onda je ponovo stavim“, dodala je.

Šarlot Tilberi je sa 13 godina shvatila kolika je moć šminke i mislila je da će joj ona promeniti život.

„Još tada sam shvatila kako se možeš osećati tako osnaženo, samouvereno i neverovatno kada se pogledaš u ogledalo i osećaš se sjajno jer ti se sviđa kako izgledaš“, rekla je.

Naravno, šminkanje pred spavanje stručnjaci ni u jednoj opciji ne odobravaju. Dermatološkinja Marisa Garšik između ostalog kaže da rutina spavanja sa šminkom preko noći može dovesti do različitih problema sa kožom. Ona može doprineti začepljenju pora i iritaciji kože.

„Ako spavate našminkani, to može sprečiti delovanje drugih sastojaka za negu kože. Oni treba da pomognu da se koža oporavi od dana i da prodru, budu efikasni“, kaže Garšik.

Kada je u pitanju šminka za oči, posebno maskara i ajlajner, Garšik upozorava da bi spavanje s ovom šminkom moglo „dovesti do iritacije ili začepljenja malih žlezda oko oka i dovesti do upale“.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram