Kako se najbolje nose tamni karmini

taman karmin
Foto: RubberBall / Alamy / Profimedia

Kada vidimo zvezde da često nose tamne karmine, poželimo da i mi probamo tamnije nijanse karmina poput bordo, tamnoroze, tamnoljubičaste, braon, teget, pa čak i crne…

Ukoliko skupite hrabrost za neki upečatljiv karmin, tu su korisni saveti kako da to izgleda još bolje.

Ponosno novi svoj tamni karmin

Samopouzdanje je sve. Verujte u sebe i svoj karmin.

Eksperimentišite

Nemoguće je garantovati da će vam svaka nijansa dobro stajati. Dobro istražite kojeg je tona i podtona vaša koža, te prema tome nađite najbolju nijansu.

Uvek koristite olovku za usne

Sa tamnom nijansom karmina morate da budete jako pažljivi. I najmanja greška je vidljiva. Olakšajte sebi posao tako što ćete prvo olovkom za usne iscrtati rub usana. Ne samo da ćete olovkom precizno oblikovati usne nego će olovka sprečiti da se karmin razlije preko ivice usana.

Pronađite pravu formulu

Preporuka su karmini sa mat završetkom, koji će držati boju na usnama. Nema ništa gore od tamnih sjajeva koji se razmazuju.

Neka usne izgledaju uredno

Iako ste olovkom uspeli da precizno iscrtate usne, bilo bi odlično kada biste uzeli i još tečnog korektora na vrh četkice sa kojom ćete dodatno definisati i oblikovati usne, piše ultra.ba.

Dodatno naglasite volumen usana

Pune usne su uvek poželjne i u trendu. Olovkom možete da lagano pređete preko ivice usana i učinite ih većim i punijim. Ali budite jako pažljivi. Budući da su u pitanju tamne nijanse karmina, usne precrtajte tek za jedan ili dva milimetra, nikako više.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram