Isprobala sam goli manikir i moji nokti nikad nisu bili lepši

Foto: Instagram/reneedrodriguez

Goli manikir je trenutni hit među poznatim ličnostima, a podržali su ga i svetski dizajneri. Rene je isprobala novi trend i kaže da joj je ovaj manikir potpuno promenio nokte.

Kada je u pitanju manikir, proleće 2024. donosi nekoliko trendova koje su i najveće holivudske zvezde već prihvatile. Maslac nokti su već viđeni na Seleni Gomez, a teksas manikir zajedno sa kaubojskim stilom je apsolutni hit.

Sada nam stiže još jedna verzija popularnih prolećnih noktiju. Pre svega nekoliko dana, jedna od najtraženijih manekenki današnjice, Bela Hadid, podelila je na svom Instagram profilu fotografije koje dokazaju njenu novu saradnju sa brendom Victoria’s Secret. Ona je ovom prilikom posvedočila i da su „jednostavno i svedeno“ motivi kojim ćemo se voditi kod izbora kupaćih i donjeg veša ove godine, ali i boje noktiju.

View this post on Instagram

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Bela je nosila takozvani „naked“, odnosno „goli“ frenč, koji je odlično stajao na njenim srednje dugačkim noktima u obliku badema. A tokom kampanje za isti brend, i Hejli Biber je prikazala da uz svilu idu najlepše mlečni nokti.

Victoria’s Secret / Planet / Profimedia

Kako profi fotke i foto sesije za luksuzne brendove uvek deluju malo nerealno, Rene Rodrigez iz magazina Popsugar, je odlučila da isproba ovaj novi trend i navodi da je goli frenč „potpuno izmenio izgled njenih noktiju“.

Rene je na sajtu za koji piše podelila svoje iskustvo.

View this post on Instagram

A post shared by Preview.ph (@previewph)

„Ne postoji ništa što više volim od dobro sređenih noktiju. Iako sam proces nekada umara i ne mogu da koristim ruke bar jedan sat, krajnji ishod mi podigne nivo serotonina. Ranije sam radila gel lak na svake dve nedelje, dok sada radije biram gel, zahvaljujući kojem mogu da napravim raspon od 4 nedelje između termina. A dodavanje gela je u potpunosti rešilo moj obrasli hiponihijum (izrastanje kože ispod noktiju).

Ipak, i dalje volim da zadržim prirodan izgled noktiju. Držim se podalje od tamnih boja (iako je trend noktiju „cherry mocha“ veoma primamljiv), kao i trendova sa 3D ukrasima. Nedavno sam saznala za trend koji se zove ‘goli’ frenč, koji me je odmah zaintrigirao.

Francuski manikir se sve češće sreće ovih dana, a moderna verzija ovog klasika je upravo goli frenč. U osnovi su vaši nokti, ali bolji. Konačni rezultat je ono što izgleda kao mešavina vašeg prirodnog nokta i razlivenog francuskog manikira.

Vanesa Sančez Meklof, poznata manikirka, kaže: „Poznati frenč ima malo oštriji izgled, a ljudi ga smatraju zastarelim. S druge strane, goli frenč će vam dati isti čist izgled bez previše intenzivih ili grubih linija. Ovo ostavlja utisak prirodnog nokta, kao da nemate ništa osim prozirnog laka, dok i dalje pokrivate sve nesavršenosti“, dodaje Vanesa.

View this post on Instagram

A post shared by Renee (@reneedrodriguez)

Kako se radi goli manikir

Upravo mi je Vanesa u svom salonu uradila ovaj manikir. Odabrala sam bademasti oblik, isturpijala je i završila pripremu, a zatim smo prešle na zabavni deo. Počele smo tako što je postavila bazu, a zatim sam je sušila 10 sekundi. Potom je Vanesa ocrtala ivicu mog nokta koristeći ojačivač u boji porcelana kako bi vrh nokta imao suptilnu belu boju.

Nakon što je pustila da se osuši, popunila je sve praznine kako bi se uverila da je boja lepa i puna pri vrhu.

Zatim je prešla na nokat koristeći boju „oatmilk“. To je obično moja omiljena nijansa jer je mlečna, a nije previše prozirna. „Jedna od sjajnih stvari u vezi sa neutralnom bojom duž linije zanoktice je izrastanje, jer će se stopiti sa prirodnom bojom vašeg nokta“, kaže Vanesa.

View this post on Instagram

A post shared by Renee (@reneedrodriguez)

Nakon prvog sloja, dodala je i Shaper Gel sloj, za koji je rekla da će joj omogućiti da usavrši oblik nokta bez uklanjanja boje.

„Proziran je i veoma je tanak, tako da ne morate da pazite da nokat ne bude predebeo“, kaže ona. Na kraju je koristila Plexigel, kojim je premazala nokte i ostavila da se osuše.

Konačni rezultat bio je zaista manikir mojih snova. Sada imam najsavršenije prirodne nokte ikada, koje planiram da radim iznova i iznova i iznova, sve dok mi ne dosade – što sumnjam da će se uskoro dogoditi.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram