10 najboljih krema s retinolom po izboru običnih žena

Helena
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jedini aktivni sastojak u kozmetici koji godinama ne gubi na popularnosti je retinol. Kada tek počinjete da ga koristite, trebalo bi da birate kremu s retinolom na osnovu vašeg tipa kože, jer ovaj aktivni sastojak može izazvati reakcije kao što su iritacija, suvoća i ljuštenje. Na osnovu recenzija običnih žena pronašli smo 10 krema i seruma za koje su one rekle da su najbolji.

Darphin – Ideal Resource Concentré huile jeunesse au retinol

darphin
Foto: Darphin promo

Ovaj proizvod ima ubedljivo najveću ocenu kad su u pitanju obične žene koje su ga koristile. Zahvaljujući mikro-kapsuliranom retinolu, mini doze ubrzavaju obnavljanje ćelija i jačaju proizvodnju kolagena, pomažući u borbi protiv znakova starenja. Takođe sadrži mešavinu biljnih ulja koja neguju lice i „pune“ područje oko očiju.

Murad – Retinol Youth Renewal Night Cream

retinol
Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Kažu da ova noćna krema jako dobro „pegla“ bore. Sa trofaznom tehnologijom retinola, koja uključuje retinoid brzog dejstva, retinol sa vremenom otpuštanja i pojačivač retinola, ovaj Murad proizvod izjednačava ton vaše kože i ispravlja nesavršenosti.

Najbolja noćna krema sa retinolom – Typology – Crème de nuit raffermissante Rétinol 0,2%

Formulisana sa 98% sastojaka prirodnog porekla, ova krema koja se koristi noću sadrži aktivne sastojke koji kožu čine glatkijom i punijom. Sadrži 0,2% retinola i cubaki ulje iz semena kamelije koje ima svojstva omekšavanja.

Najbolji retinol za osetljivu kožu – La Roche Posay – Retinol B3

La Roche-Posay kombinujuje vitamin B3 sa 0,3% retinola u nežnom serumu koji je pogodan i za najosetljiviju kožu.

Najbolji retinol za zrelu kožu –  L’Oréal Revitalift Laser, Pure retinol noćni serum

Za one kojima je potreban dublji tretman, ovaj moćni L’Oreal serum je formulisan sa visokom koncentracijom čistog retinola. Jedna od mešavina sa najvećim dozama ovog brenda cilja na fine linije i bore, dok hijaluronska kiselina rehidrira kožu.

Najbolji retinol za bore –  Elizabeth Arden – Retinol Ceramide Capsules

Kombinovanjem retinola sa ceramidima, Elizabeth Arden vam pomaže da izbegnete bilo kakvo ljuštenje. Format kapsule omogućava savršenu primenu i garantuje svežinu.

Najbolji 100% prirodni noćni serum – Freshly Cosmetics Bioretinal Night Serum

Ovaj serum je formulisan sa retinalom koji je snažniji i više „poštuje“ epidermis od klasičnog retinola. U pitanju je posebno nežan tretman čije efekte možete videti već od prvog nanošenja, kada ćete se probuditi sa glatkijom kožom nego prethodnog dana.

Najbolji odnos cene i kvaliteta – The Ordinary Granactive Retinoid Serum 2 in Squalane

Ordinari je poznat po tome što nam nudi kvalitetne proizvode po pristupačnim cenama. Visoka koncentracija, minimalna iritacija, niska cena – kako odoleti?

Drunk Elephant – Crème A-Passioni Retinol

Specijalno dizajnirana za kožu koja je pretrpela oštećenja izazvana suncem, ova krema čija kompozicija kombinuje 1% retinola sa koktelom voćnih ekstrakata kao što su marakuja, kajsija ili čak trešnja, pomaže u smanjenju finih linija, ali i dubokih bora.

Za mlađu kožu – CeraVe Resurfacing Retinol Serum with Ceramides and Niacinamide

retinol
Foto: Sergio Monti / Alamy / Alamy / Profimedia

CeraVe retinol serum je dizajniran da smanji pojavu tragova nakon akni pilingom i posvetljivanjem kože, istovremeno štiteći prirodnu barijeru kože. Pogodna nega za kožu sklonu flekama, osetljivu i mlađu kožu.