Ovaj trend primećen na pistama u Parizu biće glavni modni fenomen 2024.

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je Farel Vilijams predstavio kolekciju za jesen/zimu 2024-2025 za Louis Vuitton, kaubojski trend je u centru pažnje.

Dizajner, poreklom iz Virdžinije, pokazao je siluete inspirisane korenima američke zapadnjačke garderobe. Rezultat su bili vezeni kaputi sa resama, teksas jakne, bolo kravate (tipične zapadnjačke kravate), kaubojske čizme, torbe sa printom krava i kaubojski šeširi. Na ovaj način, Farel je ve’ obojio celu 2024. godinu.

Ovaj modni trend su brzo podržale i druge modne kuće, koje su ponudile sopstvenu reinterpretaciju zapadnog univerzuma, dotičući se detalja kao što su konjički elementi, duge suknje, visoke kragne, dugi rukavi, sve ukrašeno vezenim pamukom, teksasom, i razni volanima. Na primer, Lemaire, u svojoj najnovijoj reviji na pisti, fokusiranoj na košulje sa ukrašenim kragnama, Egonlab je predstavio kožnu jaknu u potpunosti napravljenu od resa, a duo iza brenda Dsquared2 u Milanu se zabavljao igrajući se sa zapadnim kodovima. A poznati su ga jedva dočekali.

Courtesy of Michael Kors/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ako je zapadni trend ove sezone primećen na toliko pista, neko bi se mogao zapitati da li je ovaj fenomen čisto estetski ili predstavlja izvesnu potrebu za slobodom. Ipak, nesumnjivo će postati jedan od najpopularnijih stilova godine. Toliko da je platforma Pinterest, koja je u decembru 2023. predstavila svoja predviđanja trendova za 2024. godinu, zabeležila povećanje od 145% u pretragama za termin „vintage američki stil“.

A evo gde možete kod nas nabaviti komade iz ovog trenda.

Zara, 10.990 dinara

Foto: zara.com

Stradivarius, 999 dinara

Foto: stradivarius.com

Bershka, 4.990 dinara

Foto: bershka.com

Patrizia Pepe 39.490 dinara

Foto: fashionandfriends.com

Zara, 4.990 dinara

Foto: zara.com

Bershka, 4.590 dinara

Foto: bershka.com

H&M, 2.999 dinara

Foto: hm.com

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram