Hit torba zbog koje bi mnoge žene pale na testu bogatih

Foto: Printscreen/HBO; Promo/nordstrom.com

Torba koja vrišti "gledaj me"!

NAPOMENA! Očekujte spojlere za prvu epizodu finalne sezone serije „Naslednici“.

Kultna HBO serija se iščekivala s velikim nestrpljenjem. I dok su nas u prvoj epizodi Šiva, Kendal i ekipa ponovo usisali u svoj pomereni, naopaki, bogataški svet, jedan detalj je nadmašio sve druge – velika Burberry torba.

Radi se o modelu od 2.890 dolara, s klasičnim Burberry dezenom, torbom koja visi preko ruke devojke rođaka Grega. Greg je svoju novu devojku Bridžit doveo na Loganovu rođendansku zabavu. Dovoljan je bio jedan pogled od glave do pete Loganove asistentkinje na devojku i ona vuče Grega na stranu da mu stavi do znanja da je zabava na kojoj su priređena u čast jednog od najbogatijih ljudi na svetu i da „nisu u fastfud restoranu“.

Bridžit se očigledno opremila pomenutom skupom torbom misleći da će baš taj detalj biti znak da i ona pripada eliti, da je jedna od njih. Ali sirota mala Bridžit i njen Burberry dezen džinovske torbe koju svi treba da vide, provaljena je od kad je ušla na zabavu. Aksesoar koji vrišti „gledaj me“ od nje pravi mladu foku zarobljenu u bazenu sa pasivno-agresivnim orkama, primećuje novinarka The Cut. Za članove porodice Roj najpoželjniji komad odeće je onaj koji dolazi po astronomskoj ceni sa vrlo malo oznaka. To je sve ono što se u poslednje vreme, kad je stil u pitanju, zove prikriveno bogatstvo.

Kendal, na primer, u ovoj epizodi nosi bejzbol kapu od mešavine kašmira Loro Piana od 625 dolara i jaknu od velura Tom Ford od 6.490 dolara, obe stvari bez ikakvih obeležja i potpuno neprepoznatljive za prosečnu osobu. Bridžitina torba se, s druge strane, odmah može prepoznati, što je zauzvrat čini nekultivisanom, kičastom, neprimerenom.

Cela scena iz „Naslednika“ je sigurno neprijatna za sam Burberry koji u realnosti pokušava da se pridigne na noge kao luksuzni brend. U proteklih nekoliko godina ova modna kuća je smanjila popuste, a bivši kreativni direktor Rikardo Tiši privukao je mlade zvezde i sportiste da predstavljaju brend i privuku nove bogate kupce. Pravi luksuz, međutim, za ljude poput članova porodice Roj, koji mogu da priušte sebi toliko toga da ni ne znaju šta sve imaju, jeste da ostanu potpuno nedostižni i modno neprimetni. Ništa što se lako prepozna nije zabavno. Iz tog razloga je ova upadljiva torba bila savršen izbor za Gregovu devojku jer ona, a možda i sam Greg, nikada neće biti jedna od njih. Bogatstvo i status Rojevih ne može se odglumiti.

Poslednji ekser na kovčegu bio je Tomov kratak, poguban monolog Gregu o njegovom dejtu i njenom izboru tašne.

„Čujem da si napravio ogromnu grešku“, kaže Tom Gregu. „Svi umiru od smeha zbog tvog dejta.“

„Šta? Zašto“, pita Greg, bivši normalac.

Tom misli da je Bridžitina „smešno ogromna torba“ (velike torbe su za plebs, bogati ne moraju ništa da nose, za to služe asistenti) u koju je ona verovatno stavila „ravne cipele za metro“ (i ortopedska obuća i javni, ekološki prevoz su za plebs) ili „posudu s ručkom“ (obrok koji se nosi na posao je takođe za plebs) toliko „monstruozna da je garantovano idealna za kampovanje“(uživanje u prirodi, a ne na jahti na četiri sprata? Plebs!) ili da se „vuče po podu posle pljačke banke“ (banke takođe pljačka samo plebs, za elitu su bankovne prevare).

Koliko god to okrutno zvučalo, i dalje zamišljamo Loganov odgovor kad mu Bridžit priđe i pita ga da naprave zajednički selfi. Samo da ga nije okačila na TikTok.

***

Bonus video: Beogradski frizer rekao je sve što treba da znate o Didi J na Gremiju