Gde je danas i kako izgleda Jasmin Gauri – miljenica Srba među supermodelima

Foto: PIERRE VERDY / AFP / Profimedia,Guy Marineau / Starface / Profimedia

Bila je u Beogradu i manekenke su je ogovarale.

Bila je diskretnija od Naomi Kembel, Helene Kristensen, Klaudije Šifer, Eve Hercigove, Linde Evanđeliste, ali se pričalo da je nadmena i sujetna, posebno su o tome svedočile srpske manekenke sa kojima je radila. U Beograd je došla u vreme sankcija, na poziv Verice Rakočević. Bez obzira na tračeve, supermodel Jasmin Gauri je u Srbiji bila jedna od omiljenih lepotica sa svetskih pista.

Rođena je u Montrealu u Kanadi, majka joj je bila Nemica, a otac Pakistanac. Otkrivena je sa 17 godina dok je radila u Mekdonaldsu. U detinjstvu je bila žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog pakistanskog porekla. Roditelji nisu odobravali njenu ideju da se bavi modelingom, ali već sa 19 godina ona se preselila u Njujork i postala zvezda.

U to vreme nije bilo uobičajeno da žena sa pakistanskim poreklom postane zaštitno lice Chanela, Diora, Velantina, Hermesa, ali Jasmin je osvojila sve najveće modne kuće i sa ostalim supermodelima je postala muza Đanija Versaćea.

Onda se iznenada, baš kao što se i proslavila, u potpunosti povukla sa modne scene. Pre samog početka revije Yves Saint Laurent 1997. pronela se vest da Jasmin odustaje, da neće šetati pistom i da odlazi u penziju. Pošto se udala za advokata Ralfa Bernstajna, sa kojim je dobila dvoje dece, odlučila je da se posveti porodici i sklizne u anonimnost.

Danas sa porodicom živi u Njujorku, a letos se u Njujorku slučajno srela sa Helenom Kristensen. Tada su, posle 25 godina, sele na kafu i napravile selfi na kom se vidi da je Jasmin i dalje prelepa, sa prosedom kosom i ponekom borom.

„Posle 25 godina sam neletela na ovo predivno stvorenje i nastavile smo baš tamo gde smo stale“, napisala je Helena u opsiu fotografije. Ispod su se oglasile i druge koleginice supermodeli. „Ne! Moramo se ponovo sve okupiti“, napisala je Kristi Tarlington, a Amber Valeta je dodala: „O moj bože! Dve lepotice! Nedostajala si mi Jasmin“. Sliku je prokomentarisala i Bela Hadid koja je napisala – O moj bože! Legende ponovo na okupu!

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram