FOTO Bijonse izazvala svađu među umetničkom elitom

Foto:Tiffany & Co via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ljudi koji prate modu kao da traže novi razlog za polemiku kad god se pojavi neka nova stvar. Sada su na udaru Bijonse i Džej Zi koji su zvezde nove Tiffany & Co kampanje u kojoj poziraju ispred slike Žan Mišel Baskijata.

Kampanja izgleda ovako:

Priznaćete – ništa spektakularno, osim što svaka fotografija na kojoj je Bijonse skockana ne može da ne izgleda vrhunski. U pozadini kampanje „About love“ brenda nakita Tiffany&Co je do sad nikad viđena slika Tiffany Blue, umetnika Žana Mišela Baskijata.

Baš to umetničko delo bilo je okidač za raspravu na društvenim mrežama. Dežurne svađalice su se zapitale zašto se delo Baskijata koristi u komercijalne svrhe, a neki od njih su naglasili da je to zloupotreba njegovog lika i dela, pa su čak išli tako daleko da optuže Bijonse da „misli da parama može sve da kupi“. Ipak, oni su zaboravili na čitav niz Baskijatovih motiva na modnim komadima, nameštaju, nakitu, aksesoarima već dugi niz godina.

Bijonse u kampanji nosi čuvenu dijamantsku Tiffany ogrlicu, koju su do sada nosile samo tri žene na svetu: Meri Vajthaus, Odri Hepbern i Lejdi Gaga. Bijonse je prva Afroamerikanka koja je ponela ove dijamante.

 

Pevačica nosi crnu repliku haljine koju je Odri Hepbern nosila u „Doručku kod Tifanija“ 1963. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram