Svaka žena treba da čuje šta Bijonse ima da kaže o nezi tela

Poznati 11. avg 202110:08 > 10:36
Bijonse Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U velikom intervjuu za Harpers Bazaar Bijonse je govorila o svojim transformacijama - kao pop ikone, ali prvenstveno kao žene koja u susret 40. godini zna da čuje svoje telo i razume svoje potrebe na svim nivoima. Nove fotografije predstavljaju je u punom sjaju, a otkrila je i svoj novi recept za sjajan izgled.

Kaže da nekad ni sama nije bila svesna koliko je posvećenost porodici i karijeri uticala na njeno psihičko i fizičko zdravlje.

„Nisam uvek sebi bila prioritet. Više od polovine svog života borila sam se sa nesanicom tokom putovanja. Tu su i godine trošenja mišića igranjem u štiklama, oštećenja na kosi i koži zbog sprejeva i boja, uvijača, nošenja teške šminke dok se znojim na sceni. Pokupila sam mnoge tajne i tehnike tokom godina kako bih izgledala najbolje za svaki nastup. Ali, znam da, da bih bila najbolja što mogu, moram da brinem o sebi i da slušam svoje telo“, rekla je Bijonse za Bazaar.

„Ranije sam previše vremena provodila na dijetama, pogrešno verujući da briga o sebi znači vežbanje i preterana briga o sopstvenom telu. Moje zdravlje, način na koji se osećam ujutru kad se probudim, duševni mir, osmeh, ono čime hranim um i telo – to su stvari na koje sam se sad fokusirala. Mentalno zdravlje je takođe briga o sebi. Učim da prekinem krug lošeg zdravlja i zanemarivanja, fokusirajući svoju energiju na svoje telo i uzimajući u obzir suptilne znakove koje mi daje. Tvoje telo ti govori sve što treba da znaš, ali morala sam da naučim da slušam“, objasnila je, a otkrila je i „tajne“ sastojke koje je uvela u svoju svakodnevicu umesto dijetalnih proizvoda i suplemenata.

„Otkrila sam CBD na svom poslednjem putovanju i iskusila sam njegove koristi za bol i upalu. Pomoglo mi je u mojim nemirnim noćima i uznemirenosti koja dolazi od nemogućnosti da zaspim. U medu sam prepoznala lekovita svojstva koja koriste meni i mojoj deci. I sada imam farmu konoplje i meda. Čak imam i košnice na krovu!“, ponosno je otkrila.

*

*

*

***
Bonus video: Kako do pozitivnih misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram