Danilo&Sharon – Srbi u britanskom izdanju magazina Vogue

Danilo&Sharon, fotografski duo iz Sombora, ovog meseca su osvanuli u britanskom izdanju magazina Vogue. Zahvaljujući poslu koji vole, obišli su ceo svet, a svoja iskustva podelili su u emisiji „Probudi se“ na Nova S.

„Pošto kod nas ne može da se kupi ovaj magazin, tek pre neki dan, kada smo ga imali u rukama, bili smo svesni šta se desilo“, javio se ovaj par iz Stokholma, gde su trenutno na odmoru.

Danilo i Katarina Sharon Vasić bave se fotografisanjem venčanja, a upravo u toj kategoriji proglašeni su za najbolje u časopisu Vog.

„Pre nekih desetak godina kada smo ušli u svet fotografije bavili smo se modnom fotografijom. Slučajno smo od prijatelja dobili ponudu da fotkamo venčanje i to nam se jako dopalo.“, ističe Katarina.

Instagram im je omogućio da svoj rad predstave celom svetu i kažu da im najviše prija da upoznaju nove kulture i ljude. Na pitanje voditeljke u kojoj meri su vezani za rodni grad, par je šaljivo konstatovao da „u Somboru spavaju i pune baterije“.

„Hongkong nam je jedno od omiljenih mesta, tamo smo dvaput fotografisali parove. U Dominikanskoj republici smo fotografisali indijsko venčanje koje je bilo potpuni kulturni šok za nas dvoje“, rekla je Katarina.

Podelili su i interesantno iskustvo iz Pariza gde su fotografisali jedan par iz Japana.

„Upoznali smo ih kao mladence, nismo znali ko su oni zapravo. Kada smo završili fotografisanje, pitali su nas da odemo na večeru, otišli da se presvuku i kada su se vratili izgledali su kao potpuno drugačije osobe“, priča Danilo.

„Od tada podstičemo svoje klijente da na dan venčanja ne moraju da budu mlada i mladoženja, već ko su oni zapravo. To je lajtmotiv naših fotografija – modernizovanje tradicionalne slike mladenaca“, objašnjava fotograf.

Kažu da se tradicija menja i da su ranije, kako tvrde, roditelji bili važne karike tog posebnog dana, ali da su danas sve više u fokusu sami mladenci.

„Ljubav je svuda ista, dok se kultura i procedura venčanja svakako razlikuju.“, dodao je Danilo.

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram