Čizme i uske pantalone Bridžit Makron za utisak dužih nogu

Brižit Makron Brigitte Macron
Brižit Makron Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Bridžit i Emanuel Makron predvodili su otvaranje Trijumfalne kapije u Parizu, koja je zablistala u novom ruhu. Naime, čuveni francuski spomenik na Avenue des Champs-Elisees prekriven je sa 25.000 kvadratnih metara srebrno-sive tkanine kao deo umetničke postave.

Impresivnu postavu su dizajnirali pokojni umetnici Christo i Jeanne-Claude i biće postavljena do 3. oktobra. Trijumfalni luk pobede u Parizu podignut je u čast boraca za Francusku, posebno onih iz Napoleonovih ratova. Visok je 49,5 metara i širok 45 metara i drugi je po veličini slavoluk na svetu, piše zadovoljna.hr.

Za svečani trenutak otkrivanja novog izgleda Trijumfalne kapije, Bridžit Makron se odlučila za minimalizam i nosila klasičnu, jednostavnu kombinaciju, ali sa daškom šik stila. Ispod klasičnog tamnoplavog kaputa prva dama Francuske nosila je dugu belu košulju zanimljivog višeslojnog dizajna. Dole je nosila uske pantalone i čizme sa tankom petom od brušene kože.

Brižit Makron Brigitte Macron
Brižit Makron Foto: Jacques Witt/Pool / Bestimage / Profimedia

S obzirom na to da se vrh čizmi spojio sa ivicom pantalona, čini se kao da je sve u jednom komadu, ali kada bolje pogledate, jasno se vidi prelaz između ivice pantalona i čizama. Takav trik spajanja pantalona i cipela ima efekat vizuelnog produženja nogu, a Bridžit Makron je to učinila na vrlo suptilan i dobar način.