Blogerka pokazala „celulit“ i pokrenula lavinu mržnje

Moda i lepota 28. avg 202014:05 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Instagram/weworewhat

Popularna modna blogerka Danijel Bernstajn htela je da se prikloni "body positivity" trendu i na Instagramu ponosno pokaže svoj celulit na nogama, a uspela je da se obruka i nađe na udaru kritika zbog promovisanja nezdravih standarda.

Bernstajn, koja ima 2,5 miliona pratilaca, objavila je dve fotografije u istom autfitu, a u potpisu napomenula da na jednoj izgleda super, dok druga „otkriva celulit“.

Pročitajte još:

„Isti autfit, isto telo, drugačije svetlo. Pogledajte drugu fotografiju da vidite razliku koju osvetljenje pravi na vašim fotografijama. Na prvoj je sunce iza mene, u hladu sam i bolje izgledam. Na drugoj sam direktno na suncu koje otkriva moj celulit“, napisala je, primećujući da tako jednostavna fora može „dramatično“ da promeni kako izgledate na fotografiji.

Njeni pratioci su, ipak, konstatovali jedan problem u Danijelinoj „lekciji“. Celulit se uopšte ne vidi, pa su na Twitteru mnogi krenuli da je zasipaju kritikama i poručuju joj da nema pojma o čemu govori.

„Ovo je apsurdno“; „Celulit? Devojka ne zna kako izgleda koža“; „Zbunjena sam. Nema celulit i obe fotografije su dobre“; „Ona ima telesni dismorfni poremećaj“ – samo su neki od komentara koji su ispratili njene fotke.

Danijel nije odgovorila, ali je ranije priznala da se u prošlosti borila sa samopouzdanjem i da još uči kako imati zdravo telo, piše Index.

Pročitajte još:

„Daleko sam od savršenog i neću da ublažavam strije ili da smanjujem nadutost na fotografijama. Nadam se da ću iskrenošću pokazati drugima da nisu sami. Godinama sam i sama bila nesigurna i još uvek učim kako imati zdravo telo i um“, pojasnila je blogerika.

View this post on Instagram

towel clothes though ?

A post shared by Danielle Bernstein (@weworewhat) on

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram