Jedina žena koja je slomila srce Džejmsu Dinu

Foto: WARNER BROTHERS - Album / Album / Profimedia

Džejms Din jedan je od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena. Bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, ali svoju veliku ljubav je izgubio i nikad to nije preboleo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Džejms Bajron Din rođen je u malom gradiću Marion u američkoj saveznoj državi Indiani 8. februara 1931. godine. Od najranijeg detinjstva bio je vrlo povezan i privržen svojoj majci Mildred, za koju je tvrdio da ga jedina razume, piše zadovoljna.hr.

Kad ju je iznenada izgubio od raka kad je imao svega devet godina, život mu se promenio iz korena. Otac ga šalje da živi na farmi kod ujaka i ujne, što će dramatično poremetiti njihov odnos sve do glumčeve prerane smrti.

Njegovi biografi tvrde da je utehu, društvo, ali i duhovno vođstvo u teškim trenucima pronašao u metodističkom svešteniku Džejmsu DeVirdu, koji je navodno rasplamsao i Dinovu ljubav prema brzim automobilima.

Na studijama prava u Kaliforniji otkriće svoju sklonost prema glumi, zbog koje će ući u filmsku legendu.

Zločesti dečko mekog srca

I dok je u javnosti imao imidž zločestog dečka zahvaljujući ulogama u filmu „Buntovnik bez razloga“ i „Istočno od raja“, njegovi poznanici tvrde da je  bio daleko od te slike. Često je menjao raspoloženja te se munjevito transformisao iz tihog i povučenog, katkad sramežljivog momka, u šašavog komedijaša koji može da razvedri celo društvo.

Ipak, studije su ga podsticale da igra na kartu kul frajera koji se retko kad smeje u javnosti, ne vadi cigaretu iz usta i koji lomi srca gde god prođe svojim motociklom ili sportskim automobilom.

Foto: LFI/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Zahvaljujući svojoj magnetskoj privlačnosti i neosporivoj harizmatičnosti uspeo je čak i najobičnije komade odeće – plave farmerke i belu majicu – da pretvori u modni trend koji se i danas kopira.

Din je bez sumnje imao „ono nešto“ što je privlačilo ljude bez obzira na njihov pol. Odoleti mu nisu mogle ni Merlin Monro, Elizabet Tejlor, Džoan Kraford i Džudi Garland. Ipak, on gubitak ljubavi jedne glumice nije mogao da preblo – Pier Angeli.

POGLEDAJTE JOŠ:

Neprežaljena ljubav

Italijanska glumica Pier Angeli i Džejms Din nisu dugo bili u vezi, a nekoliko je razloga za njihov raskid. Njena majka nije odobravala to što Din nije bio katolik, njegov stil života, brze automobile i način oblačenja. Takođe, ljudi iz filmskog studija s kojima je on sarađivao pokušavali su da ga odgovore od braka s Angeli.

On je i sam priznao mladoj glumici kako nije još spreman za brak, a nedugo nakon njihovog raskida Angeli se verila za pevača Vika Damonea, te su se 1954. godine i venčali. Slavni glumac bio je šokiran i srce mu je bilo slomljeno.

Kako je bio u neverici, morao je sam da se uveri da je sve istina, pa se na dan njenog venčanja pojavio ispred crkve na motoru.

Četrnaest godina nakon što se njihova veza završila, Pier Angeli opisala je kako je ta romansa izgledala:

„Išli bismo zajedno na kalifornijsku obalu i tamo u tajnosti ostajali u jednoj kućici na plaži, što dalje od znatiželjnih pogleda. Većinu vremena provodili smo na plaži, sedeći, zabavljajući se, baš poput klinaca na fakultetu. Razgovarali bismo o sebi samima i našim problemima, o filmovima i glumi, o životu i životu posle smrti. U potpunosti smo razumeli jedno drugo. Bili smo poput Romea i Julije, zajedno i nerazdvojni. Ponekad smo na plaži toliko voleli jedno drugo da smo samo hteli zajedno da uđemo u more držeći se za ruke, znajući da bismo onda bili zauvek zajedno“.

Foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Džejms Din proveo je pet godina u Holivudu, te je glumio u tri velika filma – „Istočno od raja“, „Buntovnik bez razloga“ i „Div“. Prognozirala mu se ogromna slava i uspešna karijera, ali mesec dana pre premijere „Buntovnika bez razloga“ 24-godišnji glumac stradao je u automobilskoj nesreći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram