Glumica iz „Ljubavne priče“ ima 82 godine – i sad je prelepa

Moda i lepota 05. apr 202114:45 > 11. maj 2021 12:09
Ljubavna priča
Ljubavna priča; Foto: Paramount Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Film "Ljubavna priča" ni nakon više od pola veka ne stari, niti gubi svoju lepotu i magiju. Baš kao ni njegova glavna junakinja koja je upravo napunila 82 godine.

Rajan O’Nil i Ali Mekgrou bili su par u kultnom filmu „Ljubavna priča“ („Love Story“) koji je objavljen 1970. O’Nil je ostao aktivan, gledali smo ga u filmovima i serijama, ali Ali je dovoljno dugo bila van reflektora da njene novije fotografije svaki put izazovu pažnju.

Isto se dešava i ove godine – lepa glumica je 1. aprila napunila 82 godine i njene fotografije proširile su se internetom kao primer dostojanstvenog starenja i vanvremenske lepote.

Ipak, nije uvek imala tu smirenost u pogledu i verovatno samo ona zna koliko joj je snage bilo potrebno da se pridigne nakon životnih udaraca. Zapravo, njena lična ljubavna priča može da se meri sa filmskom.

Ali Mekgrou
Ali Mekgrou, glumica iz Ljubavne priče; Foto: OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia

„Ljubavna priča“ je Ali učinila najpopularnijom i najtraženijom holivudskom glumicom. „Bila je izvanredna. Nesvesna svoje lepote. Dokaz njene topline i dobrote, u onim danima pre talasa feminizma u kojima smo sve mi trebalo da budemo u sukobu jedne s drugima, jeste činjenica da nije bilo ni jednog jedinog ženskog bića koje je imalo nešto protiv nje“, ispričala je njena nekadašnja cimerka Glorija Stajnem, aktivistkinja i novinarka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morgan Hoffman (@girlboyny)

Bila je udata za filmskog producenta Roberta Evansa i imala sve adute da osvoji svet. A onda je upoznala Stiva Mekvina, harizmatičnog i problematičnog, zavodnika za kojeg je kasnije govorila da je „bilo nemoguće ne zaljubiti se“. „Bio je neverovatno privlačan, a u sebi je nosio i dozu opasnosti.“

Pročitajte još:

Upustili su se u aferu, koja je bila mnogo više od prolazne zaljubljenosti holivudskog para, pa čak i vezice koja im je oboma uništila brakove. Ali se na vrhuncu karijere udala za Mekvina i povukla  iz javnosti na njegov zahtev.

Stiv je vremenom počeo da pokazuje mračne strane svoje ličnosti, odvajao ju je od prijatelja, sve je teže podnosila njegovu ljubomoru i posesivnost. Uz njega je bila nekoliko godina, dok nije shvatila da nikada neće imati njegovo potpuno poverenje i odlučila je da se iseli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valbrdhx (@valbrdhx)

Mekvin je teško podneo raskid, ali je brzo našao i novu devojku, manekenku Barbaru Minti. Venčali su se 1980. godine, a nedugo nakon venčanja Stiv je saznao da boluje od raka pluća.

Prema sopstvenom priznanju, nakon Stivove smrti Ali se prepustila alkoholu i nizu destruktivnih ljubavnih veza. Borbu protiv zavisnosti započela je 1986. u klinici za odvikavanje Beti Ford i danas kaže da joj je to iskustvo spasilo život.

„Nema ga više od 30 godina i tužna sam zbog toga što nismo imali priliku da sednemo kao dvoje odraslih i treznih ljudi i da sve raščitimo. Žao mi je što nismo ostarili zajedno“, izjavila je svojevremeno na pomen Stiva Mekvina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @black.andwhitestars

S druge strane, vratila se glumi i projektima. Između ostalog, Ali i Rajan O’Nil su pre nekoliko godina sarađivali u pozorišnom komadu pod nazivom ,,Ljubavna pisma”.

Ljubavna pisma
Ljubavna pisma; Foto: Aaron Davidson / Getty images / Profimedia

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram