Kako danas izgleda najlepša Jugoslovenka Ana Saso

Moda i lepota 29. sep 202011:36 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Instagram/sasso.ana63

Lepota Ane Saso pamti se decenijama. Jedna od najlepših Jugoslovenki, plavuša s reklame za Pipi u kojoj u mokroj majici istrčava iz mora, danas ima 57 godina i i dalje reklamira kupaće kostime.

Ana je 1982. proglašena za mis Jugoslavije, a taj izbor je orgаnizovao sаrаjevski časopis „As“. Tri dаnа pre održаvаnja izborа, u Bаnjа Luci su se okupile 22 devojke, među njima je bila i Splićanka Anа, za koju se unapred nagađalo da će pobediti.

U tome su joj nаjviše pomogli podrškа fotoreporterа, kаo i duplerica i nаslovnа strаna čаsopisа „Duga“. Ostale kandidatkinje su maltene digle pobunu, napravile su peticiju kojom su tražile dа se lepа Splićаnkа diskvаlifikuje, jer je navodno nаrušilа propozicije.

Na kraju je Saso ipak proglašena za najlepšu, a osim krune dobila je i pet miliona dinara i dijаmаntski prsten iste vrednosti. Na svetskom izboru se plasirala među prvih 15.

U rodnom Splitu su je tada znali kao devojku pekarskog tajkuna Gusića. Njihova veza je bila turbulentna, a u jeku svađa nije bilo neobično ako bi se potukli. Priča se da je posle jedne veće svađe Ana navodno završila viseći na palmi. Posle te veze, bila je kratko u vezi sa fudbalerom Igorom Štimcem, koji ju navodno takođe zlostavljao.

Ana je bila u braku sa kraljem splitskog noćnog života Nenadom Teklićem. On je vozio prvi „porše“ u Splitu, bio je u šemi s Doris Dragović i za tridesetak godina otvorio je desetak najboljih kafića i klubova u Dalmaciji. Poginuo je pre šest godina u saobraćajnoj nesreći.

Pročitajte još:

Ana je osim manekenske karijere, dobila je i svetsku filmsku ponudu, ali je kako se priča, odbila jer nije htela da se skine u toples.

Bila je u braku i sa Igorom Franceskijem. Ribar i pravnik je besramno varao i šetao mlade devojke po centru Splita. Ostavila ga je, a dve godine posle razvoda Franceski je uhapšen jer su se u njegovom stanu devojke iz jedne organizovane grupe prostituisale.

View this post on Instagram

??❤?

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63) on

Ana u 57. godini i dalje izgleda odlično, pa je sudeći po objavama na Instagramu, i dalje angažuju da reklamira kupaće kostime.

„Veliki sam gurman, a ako ponekad preteram, sledećih par dana sebi ponešto uskratim i tako održavam balans“, izjavila je jednom prilikom. Uz to ona na društvenim mrežama često deli i delove svojih treninga, a vežba redovno.

Već 15 godina je u vezi sa splitskim hirurgom Hrvojem Tomasovićem koji je bio pod istragom zbog sumnji da je uzimao mito od svojih pacijenata u KBC Split.

View this post on Instagram

#havinggoodtime❤️

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63) on

Vezu su počeli 2005. ali su nekoliko puta raskidali i mirili se. On je bio kandidat za gradonačelnika Splita.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram