Zašto meso ne treba da se odledi na sobnoj temperaturi

odleđavanje mesa
Foto: Natalia Peredniankina / Alamy / Alamy / Profimedia

Da bismo brže odmrznuli meso, obično ga ostavimo na radnoj površini na sobnoj temperaturi. Međutim, to nije dobra opcija.

Kako kađu stručnjaci, bakterije se u mesu, ako je sobnoj temperaturi, brže razmožavaju, pa se meso lako pokvari. Problme je što se promene na njemu skoro i ne vide, tada kad tek počne da se kvari.

Mnogo je bolje, pišu na sajtu Bright Side, meso odmrznuti u frižideru. Ostavite ga neko vreme, iako to traje duže, jer ćete biti bezbedni.

Takođe, tu je i jedan jednostavan trik za brže odleđavanje mesa. Možete da ga stavite u hermetički zatvorenu posudu s hladnom vodom, koju treba menjati na pola sata i meso će brzo biti odleđeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: KELERABA