Trik da pica posle podgrevanja bude super ukusna

Podeli:
podgrevanje pice
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako volite da ostaci pice budu topli i hrskavi, verovatno ste mnogo puta to savršenstvo pokušali da dobijete podgrevajući je u mikrotalasnoj pećnici. Ipak, jedan video nje a TikToku zaludeo ljubitelje pice i otkrio da njene ostatke većina nas podgreva - potpuno pogrešno.

Kao da je tek pečena

Tara, kuvarica iz Nju Džerzija koja redovno deli video-zapise o hrani, savete i trikove, kaže – ako želite da vaša pica ima jednako dobar ukus kao i tek pečena, trebalo bi da se klonite mikrotalasne pećnice, pišu na sajtu Živim.hr.

@aldentediva

🍕 Dont knock it till you try it #pizza #cookinghack #leftovers #lunchtime

♬ Bezos I – Bo Burnham

Tara predlaže da je najbolji način za podgrevanje pice zapravo kuvanje u tiganju, s vodom.

Krišku pice treba da stavite u tiganj, izlijete malo vode oko nje, a zatim poklopite. Ne traje dugo, a kada se pica podgreje, izgleda apsolutno ukusno. Uz ovaj trik više neće biti gnjecavog dna i kačkavalj će biti jednako ukusan kao i kad je svež.

Ovaj video ima gotovo tri miliona pregleda, a mnogi koji su isprobali ovaj trik bili su oduševljeni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima