Tri proteinske pice koje možeš da jedeš i kad si na dijeti

Foto: Shutterstock

Sve je više onih koji iz ishrane izbacuju ugljene hidrate s ciljem da smršaju ili održe željenu težinu. Međutim, nije se lako odreći nekih jela punih ugljenih hidrata, a među njima je i pica. Srećom, postoje i proteinske verzije pice.

Podloga za picu od jaja i sira

Ovo je jedna od najjednostavnijih podloga za proteinsku picu za koju su potrebne dve vrste sira, jaja, so i biber. Nadev možete napraviti kakav god želite.

Sastojci:

150 g sira (samo da je posni)

25 g tvrdog ili polutvrdog sira po izboru

2 jaja

so

biber

origano

bosiljak

Priprema:

Izmešajte jaja i sireve pa im dodajte začine. Na pleh stavite papir za pečenje i pecite oko 30 minuta na 180 °C (pre pečenja zagrejte rernu). Kad se testo ispeče izvadite ga iz rerne i pustite neka se spusti. Zatim na picu stavite nadev kakav želite (paradjz, sir, pečurke, paprike, kukuruz, luk) i vratite nazad u rernu i pecite na 220 °C još 15 minuta.

Podloga sa semenkama

Foto: Shutterstock

Podloga za ovu picu se sastoji od semenki pa vas testo donekle može podsetiti i na neku zdravu verziju krekera.

Sastojci:

1 šoljica semenki susama

1 šoljica semenki lana

1 šoljica semenki suncokreta

1/2 šoljice jogurta

1/2 šoljice kokosovog ulja

kašika maslinovog ulja

prstohvat soli

prstohvat sode bikarbone

Priprema:

Sve sastojke izmiksirajte u blenderu pa testo izlijte i stavi na pleh. Pecite na 170°C oko 20-ak minuta. Zatim stavite na testo nadev kakav želite i pecite sve zajedno još desetak minuta.

Podloga s proteinskim prahom

Sastojci:

1/4 šoljice proteinskog praha bez mirisa

1/4 šoljice bezglutenskog brašna

1/4 šoljice pirinčanog brašna

2 jaja

malo bademovog mleka (samo onoliko koliko je potrebno da se testo pretvori u gustu vlažnu smesu)

Priprema:

Stavite u posudu sve sastojke i postupno ulivajte bademovo mleko dok ne dobijete testo. Testo stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko osam minuta na 180 stepeni C dok se podloga ne ispeče. Stavite sastojke po želji i vratite u rernu na još 10 do 12 minuta dok se sir ne rastopi, piše miss7zdrava.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram