Sve je više onih koji iz ishrane izbacuju ugljene hidrate s ciljem da smršaju ili održe željenu težinu. Međutim, nije se lako odreći nekih jela punih ugljenih hidrata, a među njima je i pica. Srećom, postoje i proteinske verzije pice.
Podloga za picu od jaja i sira
Ovo je jedna od najjednostavnijih podloga za proteinsku picu za koju su potrebne dve vrste sira, jaja, so i biber. Nadev možete napraviti kakav god želite.
Sastojci:
150 g sira (samo da je posni)
25 g tvrdog ili polutvrdog sira po izboru
2 jaja
so
biber
origano
bosiljak
Priprema:
Izmešajte jaja i sireve pa im dodajte začine. Na pleh stavite papir za pečenje i pecite oko 30 minuta na 180 °C (pre pečenja zagrejte rernu). Kad se testo ispeče izvadite ga iz rerne i pustite neka se spusti. Zatim na picu stavite nadev kakav želite (paradjz, sir, pečurke, paprike, kukuruz, luk) i vratite nazad u rernu i pecite na 220 °C još 15 minuta.
Podloga sa semenkama
Podloga za ovu picu se sastoji od semenki pa vas testo donekle može podsetiti i na neku zdravu verziju krekera.
Sastojci:
1 šoljica semenki susama
1 šoljica semenki lana
1 šoljica semenki suncokreta
1/2 šoljice jogurta
1/2 šoljice kokosovog ulja
kašika maslinovog ulja
prstohvat soli
prstohvat sode bikarbone
Priprema:
Sve sastojke izmiksirajte u blenderu pa testo izlijte i stavi na pleh. Pecite na 170°C oko 20-ak minuta. Zatim stavite na testo nadev kakav želite i pecite sve zajedno još desetak minuta.
Podloga s proteinskim prahom
Sastojci:
1/4 šoljice proteinskog praha bez mirisa
1/4 šoljice bezglutenskog brašna
1/4 šoljice pirinčanog brašna
2 jaja
malo bademovog mleka (samo onoliko koliko je potrebno da se testo pretvori u gustu vlažnu smesu)
Priprema:
Stavite u posudu sve sastojke i postupno ulivajte bademovo mleko dok ne dobijete testo. Testo stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko osam minuta na 180 stepeni C dok se podloga ne ispeče. Stavite sastojke po želji i vratite u rernu na još 10 do 12 minuta dok se sir ne rastopi, piše miss7zdrava.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: