Ne može se poreći da je pire krompir jedno od omiljenih jela, a uobičajena zagonetka s kojom se ljudi suočavaju je kako ga je najbolje podgrejati. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih metoda koje mogu vratiti jelo u prethodno savršeno kremasto stanje.
Kao i druga jela na bazi skroba, pire krompir može razviti suvu, lepljivu teksturu nakon stajanja u frižideru.
Bilo da zagrejavate ostatke sinoćnje večere ili ste pire pripremili pre vremena za neki važan ručak, može se podgrijati koristeći različite uređaje uz uglavnom slične metode.
Preporučuje se da pire krompir nakon što napravite čuvate u posudi otpornoj na toplotu, a kada dođe vreme da ga zagrijete, stavite posudu na lonac s ključalom vodom. Dodajte još malo pavlake ili mleka i još mrvicu putera kako se ne bi osušio, piše Klix.
Promešajte nekoliko puta dok se sve ne zagreje, ali ne previše ili pire može poprimiti gumenu teksturu.
Bilo da je napravljen samo od krompira, mleka, putera i soli ili su pomešani sastojci kao što su pavlaka ili bili luk, pire krompir će se odlično zagrejati u rerni. Jedna od prednosti upotrebe ove metode je ta što posuda za pečenje omogućava da se krompir ponovo ravnomerno zagreje što sprečava da se isuši (za razliku od pire krompira koji se skuplja u loncu ili posudi na ringli).
Da bi se dodatno izbegla suvoća, u posudu pre pečenja dodajte malo pavlake ili mleka i još malo putera. Zagrejte rernu na 180 stepeni i ponovo zagrejte krompir dok ne bude topao.
Nakon podgrejavanja, proverite ima li dovoljno začina, možda će vam trebati malo više soli i bibera – posebno ako ste dodali više pavlake.
Ako ste u stisci s vremenom, možete koristiti mikrotalasnu pećnicu. Da bi to učinili krompir stavite u posudu i pokrijete plastičnom folijom ili mokrim papirnim ubrusom. Zatim zagrejte pire, ali biće potrebno više pokušaja u trajanju od dva minuta, uz mešanje nakon svakog.
Ponavljajte postupak dok se krompir ne zagreje i ne postigne sigurnu unutrašnju temperaturu. Možete dodati još pavlake ili temeljca ako se krompir počne sušiti tokom procesa ponovnog zagrejavanja.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: