Pripremite jelo koje je sjajna ideja za nedeljni ručak.
Sastojci:
500 g svinjskih kotleta s kosti
500 g rendanog kupusa
500 ml sajdera od jabuke
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašičice senfa
1 slatka jabuka
1 luk
1 kašičica timijana
biljno ulje po želji
sol i biber po želji
#related-news_0
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U loncu od nerđajućeg čelika zagrejte malo ulja, pa na njemu propržite svinjske kotlete. Posolite ih i pobiberite.
Pecite kotlete na jakoj temperaturi dva do tri minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih lonca, piše Pun kufer.
Na preostaloj masnoći dinstajte iseckani luk – pet do sedam minuta.
Dodajte rendani kupus i kriške jabuke i nastavite sve zajedno da dinstate još par minuta.
U maloj posudi pomešajte sajder, jabukovo sirće i senf. Time deglazirajte lonac.
Vratite meso u lonac, poklopite ga i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se sve zajedno termički obrađuje oko sat vremena.
Svinjske kotlete poslužite s pireom od krompira ili domaćim hlebom.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: