Šta će se desiti ako svaki dan doručkuješ ovsenu kašu

ovsena kaša
Foto:Shutterstock

Najgore što vam se može dogoditi nakon što mesec dana doručkujete samo ovsenu kašu je to da je, najverovatnije, nakon mesec dana - više nikad nećete okusiti.

Ovsena kaša pravi je izbor za doručak, posebno zato što će odlično delovati na vaš organizam, ali i držaće vas sitima duže vreme. Lako se vari, a obiluje vlaknima i belančevinama, a s druge strane, sadrži malo masnoća i kalorija, pišu na sajtu Večernji list.

Dodani plus je i to što stabilizuje nivo šećera u krvi i smanjuje rizik od dijabetesa tip 2, jača imunosistem… Toliko je razloga da postane deo naše ishrane…

Pročitajte još:

Ipak, treba znati da različite vrste zobi traže različite količine vode ili mleka, a i vreme kuvanja se razlikuje. Ali nakon što ste je pripremili prema uputstvu s pakovanja, možete i da malo eksperimentišete s dodacima za bolji ukus. U kašu možete da umešate i grčki jogurt, kašičicu meda, seckane komadiće jabuke, smeđi šećer i cimet.

Nije zabranjena ni kašičica omiljenog krema, kao i komadići banane, šumsko voće.

Naravno, treba imati na umu da je raznovrsna balansirana ishrana uvek preporučljiva, ali ovsena kaša, u raznim varijantama, svakako dobro dođe kao ideja kad ne znamo šta ćemo za doručak.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram