Pet koraka kojim možete da spasite prezačinjeno jelo

Foto: Shutterstock

Sigurno vam se desilo da ste spremili idealan ručak, ali kada ste ga probali shvatili ste da je previše začinjen. Postoje načini da rešite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.

Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka, piše Avaz.

Šećeri pomažu u neutralizovanju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.

Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.

Kako biste ublažili pikantnost obroka okrenite se neutralnim ukusima. Testenini, pasulju ili hlebu.

Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.

***

Bonus video: Pica u kućnim uslovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram