Šef kuhinje Daren Mekgrejdi, koji je 11 godina radio za kraljicu, pre nego što se od 1993. do 1997. preselio u Dajaninu palatu Kensington, rekao je da je princeza za doručak tražila pečeni pasulj najmanje tri puta nedeljno.
Dajana je jela pasulj uz grejpfrut, šolju kafe i čašu soka od pomorandže pre odlaska u teretanu, otkrio je šef kuhinje.
„Htela je pasulj jer joj je neko rekao da ima malo ugljenih hidrata, malo masti i proteine, što je odlično za nekoga ko vežba“, rekao je Mekgrejdi za Insider.
Pasulj je inače deo tradicionalnog engleskog doručka. Služi se uz jaja, slaninu, kobasice i pečurke.
Novinarka Insidera, Aneta Konstantinides, odlučila je da isproba jutarnji jelovnik princeze Dajane.
„Baš kao i Dajana, otkrila sam da je pečeni pasulj odličan način se napunite gorivom pre podnevnog treninga. Obično ga uparim sa pečenim jajima i nekim feta sirom (ipak sam Grkinja). Dodaću i kriške avokada ako imam. I pasulj uvek jedem sa puno ljutog sosa i sveže mlevenim crnim biberom. Pasulj takođe ima odličan ukus sa kajganom i tostom“, otkrila je.
Ona, kao i princeza Dajana, jede pasulj iz konzerve.
„Za zagrevanje pasulja potrebno je samo dva i po minuta i zdrav je. Za doručak iskoristim pola limenke, koja ima 150 kalorija, devet grama proteina i nula grama masti“, kaže Konstantinides.
***
Bonus video: Vremenska posna dijeta
Pratite nas i na društvenim mrežama: