Najvažnija fotografija s venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa

Princeza Dajana, princ Čarls
Foto: Reginald Davis / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre 40 godina venčali su se princeza Dajana i princ Čarls. Venčanje veka bilo je jedan od najgledanijih događaja u istoriji koji se emitovao u 74 zemlje, a gledalo ga je 750 miliona ljudi. Venčali su se u katedrali sv. Pavla u Londonu, a Dajana je bila prva kraljevska mlada koja je iz crkvenih zaveta izbacila reč poslušnost.

Toga dana snimljeno je mnoštvo fotografija koje su ušle u istoriju, ali jedna fotografija snimljena na balkonu Bakingemske palate smatra se najvažnijom fotografijom s venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa, piše zadovoljna.hr. 

Glavna fotografija dana snimljena je na balkonu Bakingemske palate kada je Čarls poljubio Dajanu jer se to nikada pre nije dogodilo. „Miror“ je dvadeset stranica posvetio tom danu, ali fotografija na prvoj stranici bila je ta jer nikad pre nisu videli nešto takvo, otkrio je fotograf Kent Gavin, koji je bio jedan od glavnih fotografa kraljevskog venčanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Gavin nije bio među fotografima koji su zabeležili taj trenutak jer je, kako je rekao, želeo da svedoči onome što se događalo unutar palate, međutim tada nije ni znao kakva se priča odvijala pred njegovim očima.

„Da sam barem tada znao da su sve bivše devojke princa Čarlsa sedele u prvom redu na venčanju. To bi bila itekakva priča, ali to se saznalo tek posle venčanja“, dodao je fotograf.

„Toliko je toga što sada znam, a što bih voleo da sam znao tada. Ono čega se sećam iz toga dana jeste tuga na Dajaninom licu kada sam je video kako hoda prema oltaru i razlika kada je hodala s Čarlsom prema vratima katedrale, srećna i nasmejana.

Venčanje je svima donelo puno radosti. U to vreme u Engleskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu situacija je bila grozna, pacovi po ulicama, recesija, a venčanje je za stotine i stotine ljudi bilo razlog da budu srećni“, ispričao je Kent Gavin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram