Kinezi od korice narandža i mandarini prave čaj protiv nadutosti, probavnih tegoba i za bolju cirkulaciju. Osim toga, koristi se i za lakše iskašljavanje sluzi kod prehlade i gripa.
Kora tih mirisnih citrusa obiluje prirodnim nutrijentima koji pomažu u jačanju imuniteta i borbi protiv slobodnih radikala.
Sve što treba je da ostavite korice narandže ili mandarine da se osuše na sobnoj temperaturi. Nakon što se osuše stavite ih u teglu.
Prilikom pripreme čaja osušenu koricu usitnite. Računajte da je za šolju vode dovoljna kašika usitnjene sušene korice, piše Pun kufer.
Ako nemate vremena da čekate da se korica osuši, poslužiće i sveža – u tom slučaju ide dvostruko veća količina na šoljicu vode.
Ostavite ih sat vremena u vrućoj vodi i poslužite. Čaj možete čuvati u frižideru dva dana te piti hladnog ili zagrejati na sobnu temperaturu.
Čaj od korica mandarine ili narandže odličan je i kao dodatak za pripremu egzotičnih supa, ovsenim pahuljicama ili smutija.
***
Bonus video: Vremenska posna dijeta
Pratite nas i na društvenim mrežama: