Kineski čaj od narandže – moćan za zdravlje, lak za pripremu

Foto: Halina Karpisonava / Alamy / Alamy / Profimedia

Kinezi od korice narandža i mandarini prave čaj protiv nadutosti, probavnih tegoba i za bolju cirkulaciju. Osim toga, koristi se i za lakše iskašljavanje sluzi kod prehlade i gripa.

Kora tih mirisnih citrusa obiluje prirodnim nutrijentima koji pomažu u jačanju imuniteta i borbi protiv slobodnih radikala.

Sve što treba je da ostavite korice narandže ili mandarine da se osuše na sobnoj temperaturi. Nakon što se osuše stavite ih u teglu.

Prilikom pripreme čaja osušenu koricu usitnite. Računajte da je za šolju vode dovoljna kašika usitnjene sušene korice, piše Pun kufer.

Ako nemate vremena da čekate da se korica osuši, poslužiće i sveža – u tom slučaju ide dvostruko veća količina na šoljicu vode.

Ostavite ih sat vremena u vrućoj vodi i poslužite. Čaj možete čuvati u frižideru dva dana te piti hladnog ili zagrejati na sobnu temperaturu.

Čaj od korica mandarine ili narandže odličan je i kao dodatak za pripremu egzotičnih supa, ovsenim pahuljicama ili smutija.

***

Bonus video: Vremenska posna dijeta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram