Iznenadićete se, baš.
Nema bolje poslastice od mekanih palačinki koje uz omiljeni fil postaju desert iz snova. Mnogi vole da jedu i pripremaju palačinke, a ukoliko ste i majstor za njihovu pripremu svakako isprobajte jedan „tajni“ sastojak s kojim će palačinke biti finije nego ikada.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o onome na čemu pečete palačinke.
Palačinke će biti još finije ako ih pripremate na ulju u kojem se prethodno pržila slanina.
Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus.
Najbolje će biti ako koristite sveže ulje od prženja, znači da jednostavno iz tiganja izvadite prženu slaninu, izlijete višak ulja i ulijete smesu za palačinke, kao što to i inače radite. A možete koristiti i ulje koje je odstajalo u frižideru jer se ono nakon korišćenja može držati u frižideru do mesec dana, samo je bitno procediti ga pre stavljanja u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane, piše Zadovoljna.hr.
Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv ukus, pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.
BONUS VIDEO:
Pratite nas i na društvenim mrežama: