„Dve promene zbog kojih sam uspela da smršam 88 kilograma“

Dijeta, transformacija, mršavljenje, gubitak kilograma
Foto: Instagram/beccas_battle

Beka Šir (31), koja se dugo borila sa zavisnošću od hrane, izgubila je ogromnih 88 kilograma za manje od godinu dana nakon što se odrekla šećera, dok je takođe uvela post od 20 sati dnevno.

Majka dvoje dece iz Virdžinije borila se sa gojaznošću tokom celog odrastanja i često bi se tešila hranom.

U svom najgorem periodu, imala je preko 160 kilograma i bila je preteška da bi se tačno izmerila na svojoj vagi.

„Nikada nisam naučila kako da se nosim sa svojim emocijama, pa sam provela godine samo ih potiskujući hranom. Mislim da sam radila najbolje što sam mogla sa mehanizmima za koje sam tada znala“.

Pre svoje neverovatne transformacije, Beka je konzumirala između 6.000 i 8.000 kalorija dnevno.

Za doručak bi pojela četiri mafina sa sirom i kobasicom, nakon čega bi usledio obilan ručak koji se sastojao od tri takosa, pice, dve pileće kesadilje i velike flaše gaziranog soka. Završila bi dan dva metra dugačkim sendvičom iz popularnog lanca brze hrane.

Bekina prelomna tačka dogodila se u aprilu 2018. godine kada je prisustvovala sahrani svoje rođake, koja je umrla od predoziranja heroinom. Na putu kući shvatila je da je ‘prevelika’ da bi mogla da koristi toalet sama. Plašila se da će ostaviti svog supruga Mata (33) i njihova dva sina zbog nezdravog načina života i odlučila je da joj je dosta svega.

„Nisam bila zavisna od droga, ali hrana je bila moja droga, i polako me je ubijala i oduzimala mi je muža i decu“, objasnila je.

Nakon sahrane, započela je 28-dnevnu detoksikaciju od šećera u kombinaciji sa strogom dijetom sa malo ugljenih hidrata. Kako su njene navike u ishrani počele da se menjaju u naredna tri meseca, prešla je na keto dijetu sa visokim sadržajem masti, sa malo ugljenih hidrata.

„Počela sam da slušam svoje telo i jela sam kada sam bila gladna. To me je dovelo do života uz autofagiju, koji volim “, rekla je, objašnjavajući da posti 20 sati dnevno i jede sve obroke u periodu od četiri sata.

Beka obično preskače doručak i samo pije crnu kafu. Za ručak pojede šest do osam pilećih krilca sa dve procije brokolija.

Tipična večera su joj dva fileta lososa, tikvice i velika salata od spanaća sa jagodama, borovnicama, kozjim sirom i prelivom od sirćeta.

Dok posti, ona konzumira oko 1.900 kalorija dnevno i pije tri litre vode kako bi osigurala da ostane hidrirana.

Beka je smršala 88 kilograma za nešto više od 11 meseci, a sada ima zdravih 73 kilograma.

Ona je savetovala ljude koji žele da smršaju da proces učine jednostavnim.

„Otkrila sam da je najbolje što sam učinila za sebe detoksikacija organizma od šećera. Više ne jedem prerađeni šećer, ali jedem voće i prirodni med“, objasnila je.

***

Bonus video: Biljke za jačanje imuniteta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram