Neodoljiva kombinacija ukusa.
Kada nemate previše vremena ili ste jednostavno preumorni da pripremate neki komplikovani slatkiš napravite ove fenomenalne ružice sa pistaćima i medom, piše Lifepress magazin.
Potrebni sastojci:
60 g otopljenog putera
8 kora za pite
¼ kašičice cimeta
1 ½ šolja mleka
3 jaja
½ šolje šećera
1 kašičica vanila ekstrakta
2 kašike meda
¼ šolje prženih i naseckanih pistaća
Priprema
Uključite rernu da se greje na 180C, a četvrtastu tepsiju nmastite i ostavite sa strane. Raširite kore za pitu i prekrijte ih vlažnom kuhinjskom krpom da se ne bi osušile i ispucale. Izvucite jednu koru i polegnite je na radni sto pa je premažite otopljenim puterom. Po, širini skupite koru pa je urolajte u ružicu i stavite u pripremljenu tepsiju. Ponovite sa ostalim korama.
Kad ste složili sve kore još jednom ih u tepsiji premažite puterom, pospite cimetom i stavite u rernu na pečenje, 30 minuta. Dok se ružice peku u malu šerpicu sipajte mleko i stavite na šporet da prokuva. U posebnoj posudi mutite jaja, šećer i vanila ekstrakt pa lagano dodajte kipuće mleko neprestano mešajući. Nakon što su ružice pečene prelijte ih smesom jaja i mleka pa sve vratite u rernu na još 30 minuta.
Kad su pečene pospite ih pistaćima i poprskajte sa dve kašike meda.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: