Brze ružice s pistaćima i medom – za slatki ukus orijenta u vašem domu

Foto: František Provazník / Ifood SM / Profimedia

Neodoljiva kombinacija ukusa.

Kada nemate previše vremena ili ste jednostavno preumorni da pripremate neki komplikovani slatkiš napravite ove fenomenalne ružice sa pistaćima i medom, piše Lifepress magazin.

Potrebni sastojci:

60 g otopljenog putera

8 kora za pite

¼ kašičice cimeta

1 ½ šolja mleka

3 jaja

½ šolje šećera

1 kašičica vanila ekstrakta

2 kašike meda

¼ šolje prženih i naseckanih pistaća

Priprema

Uključite rernu da se greje na 180C, a četvrtastu tepsiju nmastite i ostavite sa strane. Raširite kore za pitu i prekrijte ih vlažnom kuhinjskom krpom da se ne bi osušile i ispucale. Izvucite jednu koru i polegnite je na radni sto pa je premažite otopljenim puterom. Po, širini skupite koru pa je urolajte u ružicu i stavite u pripremljenu tepsiju. Ponovite sa ostalim korama.

Kad ste složili sve kore još jednom ih u tepsiji premažite puterom, pospite cimetom i stavite u rernu na pečenje, 30 minuta. Dok se ružice peku u malu šerpicu sipajte mleko i stavite na šporet da prokuva. U posebnoj posudi mutite jaja, šećer i vanila ekstrakt pa lagano dodajte kipuće mleko neprestano mešajući. Nakon što su ružice pečene prelijte ih smesom jaja i mleka pa sve vratite u rernu na još 30 minuta.

Kad su pečene pospite ih pistaćima i poprskajte sa dve kašike meda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram