Američke palačinke – najbolji recept da uvek ispadnu savršene

Foto: Oleksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Najmekanije!

Recept za baznu smesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!

Američke se palačinke od naših razlikuju po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom.

Na takav način ostaju sočne i tope se u ustima. Javorov sirup može se zameniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem, pišu 24sata.hr.

Sastojci:

200 g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

250 ml mleka

1 jaje

3 kašike otopljenog maslaca

Postupak:

U posudi pomešaj brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mleko, jaje i otopljeni maslac. Mešaj dok ne dobiješ gustu smesu. Ako je potrebno, dodaj još mleka ili brašna. Kockicom maslaca premaži zagrejan tiganj pa peci manje i deblje palačinke. Peci dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dve.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram