Zavirite u stan zvanično najbogatije Amerikanke koji vredi 25 miliona dolara

alis volton stan njujork
Ilustracija; Foto: Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovaj stan u Nujorku ima oko 580 kvadrata.

Alis Volton je najbogatija žena u Americi, druga na svetu posle Fransoaz Betankur Mejers, vlasnice kompanije L‘Oreal. Alis, koja je rođena u Njuportu 7. oktobra 1949, nakon smrti svog oca nasledila je bogatstvo od akcija čuvenog lanca supermarketa Volmart.

Alis je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu Triniti u San Antoniju u Teksasu i radila je kao analitičarka kapitala i brokerka, a potom godine 1988. osnovala investicionu banku.

Zanimljivo je da je Alis dugo živela na jednom ranču, ali onda je odlučila da se preseli u luksuzan stan na Menhetnu. U pitanju je čuvena zgrada na adresi Park avenija 515 u kokoj su samo stanovi za ultrabogate.

Platila ga je 25 miliona dolara. Iako to deluje izuzetno skupo za većinu, za Alis i nije – ona teži oko 60 milijardi dolara, procenjuje Forbs.

Inače, Alis je u ovoj čuvenoj zgradi uzela 30. i 31. sprat. Ovaj ogroman stan se prostire na oko 580 kvadrata, ima pet soba, šest kupatila, veliko stepenište i 52 prozora koji pružaju panoramski pogled na grad. Kuhinja je od nerđajućeg čelika, a stan takođe ima biblioteku obasjanu suncem.

Dnevni boravak je sav u visokim prozorima i ima kamin na drva.

Poseban detalj je spiralno stepenište, a stan ima i svoj lift.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram