Ulazna vrata su Vaš stepen sigurnosti u tmurnim danima

Foto: Shutterstock

Kako se po jutru dan poznaje, tako se i prema ulaznim vratima prepoznaje životni ili radni prostor iza njih, ona su slika i prilika ljudi koji su baš njih odabrali za ulaz. Prilikom opremanja doma i odabira tako važnih detalja kao što su ulazna vrata, mi nesvesno projektujemo svoje želje i strahove, često oponentne jedne prema drugima, idemo od toga da kvalitetom i stilom želimo da znatiželju prolaznika, da obrate pažnju na nas. Na taj način privlačimo poglede mnogih, pa i onih koji nemaju dobre namere, već su im dobra ulazna vrata znak da se iza njih krije nešto vredno.

#related-news_0
Zaštita od takvih, koji bi mogli da provale u stan i opljačkaju ga, je prvi razlog za kupovinu sigurnosnih ulaznih vrata. To je ono oprečno u našim željama, hoćemo da ostavimo utisak, da privučemo znatiželju, a da se istovremeno bezbedonosno zaštitimo od te znatiželje. Dobra ulazna vrata omogućiće spoj ovih oponenata, biće dobra slika u svet onoga ko iza njih živi i u isto vreme pokazatelj najvišeg stepena njegove sigurnosti. Ulazna vrata treba da zadovolje naše estetske kriterijume, da nas osiguraju od provala i da nam, da nam u hladnim danima obezbede termičku izolaziju i zvučnu zaštitu od buke.

Stepen sigurnosti pre estetskih kriterijuma

Jedan od glavnih elemenata po kojima se prepoznaje dizajn kuće su ulazna vrata, ona su taj detalj koji predstavlja uskladjenost izmedju eksterijera i enterijera. Danas se estetika plaća više, medjutim, postoje opcije da vrata po estetskom ukusu budu u skladu sa bidžetom, jednostavno se obična ulazna vrata oplemene dekorativnim detaljima poput kože, dekorativnih ploča i sve popularnijih kovanih elemenata. Bira se dekorativni materijal koji se u koloru harmonično slaže sa fasadom i okućnicom. Kovani elementi daju ulaznim vratima notu prestiža, luksuza, ali i originalnosti, po kojoj se takva vrata izdvajaju iz mnošta drugih jednoličnih.

Danas se drvena vrata izbegavaju, medjutim, ona i dalje važe za eskluzivan ukras kuće uz koji ona postaje prava kuća iz bajke. Za razliku od rezbarenih i detaljima ukrašenih vrata, aluminijumska i PVC vrata su jednostavnijih linija, što ne znači da su manje živopisna, ali se kao takva uklapaju u stil bilo koje kuće ili stana, što ih čini najčešćim izborom, ne samo zbog estetike koja je svedena, većini prilagodljiva, već i zbog onog važnijeg momenta, a to je stepen sigurnosti koji pružaju metalna vrata, naročito sigurnosna ulazna vrata. Stepen sigurnosti je preduslov za sve druge momente, u sigurnom okruženju poklanjaćemo više pažnje i estetici i izolovanosti od buke i spoljašnjih uticaja.

Sigurnost u Vašim rukama

Najranjiviji deo životnog ili poslovnog prostora su ulazna vrata, najizloženija su spoljašnjosti, baš zbog toga kroz njih treba da prolazi samo onaj ko ima ključ ili gosti koji su dobronamerni i dobrodošli. Nije bez razloga trend da se sve više traže ulazna vrata koja mogu da obezbede visok stepen sigurnosti, zbog nedobronamernih je sve veća potreba da se u spoljašnjost šalje jasan znak da su ulazna vrata barijera za takve, da se kroz njih ne može proći nasilno. Snaga ulaznih vrata sa visokim stepenom sigurnosti je u tankim čeličnim panelima i višestrukim centrima zaključavanja. Zato se kaže da stanodavci i poslodavci koji biraju jaka čelična vrata sa višestrukim zaključavanjem, drže sigurnost u svojim rukama.

Briga o sigurnosti je briga o svakom detalju

Kada je u pitanju sigurnost, ništa ne sme da se prepusti slučaju, mora da se brine o svakom detalju, počevši od štoka, preko krila do sigurnosnih brava koje su najveći garant visokog stepena bezbednosti. Ako štok nije od metala, on će onda biti ta najslabija karika, zato je metal garant sigurnosti, ukoliko se pocinkuje, obloži kamenom vunom, a površinski sloj zaštiti plastificiranjem, postiže se visok stepen kvaliteta koji garantuje trajnost i nepromenljivost i vrlo jednostavno održavanje. Prava snaga modela ulaznih vrata je u karakteristikama krila tih vrata, ono treba da bude takodje od čeličnih panela obloženih kamenom vunom kao garancijom toplotne i zvučne izolazije.

Završni sloj postiže se plastifikacijom, kod nekih modela i galvanskom zaštitom. Vrata se dodatno ojačavaju komplikovanim mehanizmom zaključavanja, a sigurnosni sistemi zaključavanja imaju ojačanje limom, kutijastim profilom, uz dodatne šarke u unutrašnjosti vrata, devijatore, često i dve brave, uz sve ovo i dodatni šip za zaključavanje. Kao dodatni garant visokog stepena sigurnosti je i špijunka koja treba da pruži 180 stepeni preglednost. Uz bezbednost koju ovakva vrata pružaju, cena je zaista prihvatljiva i formira se u zavisnosti od dodataka i načina obezbedjenje, a sve je u cilju što bolje sigurnosti kupaca.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram