Stan u Obrenovcu je prava mala novogodišnja bajka

Foto: Zona Simić

Zona Simić je svojom maštom i umećem stan od 50 kvadrata u Obrenovcu pretvorila u novogodišnju bajku, u kojoj najviše uživaju njena deca. Otkrila nam je gde je pronalazila ukrase i gde inspiraciju za dekor.

Stan u Obrenovcu sa fantastičnom malom terasom, u kojem živi Zonina porodica, ove zime je prepun magije.

Ove godine je porodicu Simić praznična euforija uhvatila ranije, pa su dom okitili još pre Svetog Nikole – a ukrase drže do Svetog Save.

Foto: Zona Simić

Foto: Zona Simić

„Inspiracija za dekoraciju kao i godinama ranije su, moja deca… One su glavni pokretač za sve. Volim da menjam dekoraciju iz godine u godinu, uvek nešto novo uradim. Jedino što se ne menja za sada je jelka i ukrasi na njoj. Ukrase sam godinama kupovala i čuvala i svi su stakleni. Nadam se da će ih moja deca naslediti, pa onda i njihova“, priča Zona za Zadovoljna.rs.

Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić

Zona je dosta ukrasa napravila sama.

„Jelkice koje sam dekorisala raznim materijalima su zapravo kupe od stiropora i mogu se naći u pojedinim radnjama. Girlanda koja se nalazi ispod televizora, ukrašena je prirodnim listovima tuje iz našeg dvorišta – jer još uvek ne mogu da nađem neku koja bi imitirala pravu granu“, priča nam.

Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić

Ističe se i grana na prozoru koja je stara pet godina i još uvek ulepšava stan.

„Zanimljiva anegdota vezana za nju je da sam pre pet godina kroz prozor spazila komunalce koji su orezivali stabla kod nas u ulici. Navukla sam čizme i istrčala napolje da ih zamolim da mi odseku granu koja mi se sviđa i kakvu sam zamislila u glavi Ne mogu da vam opišem njihove face, ali su rado pristali kada su videli trudnu ženu koja euforično traži uslugu“, ispričala nam je Zona.

Foto: Zona Simić

I njeno omiljeno ogledalo u stanu je dobilo prirodni dekor, od bora i šišarki.

Foto: Zona Simić

Ali, prava čarolija nalazi se u sobi njene dece.

„Dečija soba je skroz u DIY projektu mojih i dečijih prstiju… Krep papir za jelku, kružići koji predstavljaju pravi sneg po čitavom zidu i planinama, ukrasi od filca…. Naš mali dom je sada spakovan u malu bajku, a vi slobodno zavirite u njene stranice“, poručuje Zona Simić.

Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić
Foto: Zona Simić

***

Bonus video: Najlepši akvapark na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram