Otkrivamo jesenje Feng Šui savete za uređenje doma

Feng Šui
Feng Šui za uređenje doma, Foto: Pavel Iukhimetc / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako su dani kraći, počećete da provodite više vremena u vašem domu, tako da je upravo sad savršeno vreme da Feng Šui savetima pozdravite novu sezonu. Jesen je vreme transformacije, savršeno da se završi bilo kakav nedovršeni posao u spoljašnjem svetu i u domu.

Donosimo vam jednostavne Feng Šui savete koji će vam pomoći da spremno dočekate jesenju sezonu.

Baš kao i na početku svake nove sezone zamenite otirač ispred vrata, piše Fbl.ba.

Sredite cveće na balkonu. Osušene grane i uvelo cveće uklonite iz saksija i žardinjera, jer ono predstavlja bajatu Chi energiju. Kupite nove biljke i jesenje cveće.

Posudu s voćem ili povrćem stavite na kuhinjski pult, crvene jabuke ili ukrasne bundeve, što simbolizuje da vaša kuhinja nikada neće biti prazna i da uvek možete priuštiti hranu svojoj porodici.

Obrišite prašinu i pokupiti svu paučinu. Nagomilana paučina simbol koji stopira pozitivnu energiju da se kreće u domu.

#related-news_0

Čak iako je vreme hladno, otvorite prozore povremeno tokom hladnijih meseci. Pustite svež vazduh i pozitivnu Chi energiju u dom.

Jesen je dobro vreme da se preuredi dom. Čak i ako samo pomaknete kauč nekoliko centimetara bliže prozoru ili stavite lampu na drugu stranu stola, unosite novu energiju u vašu sobu.

Koristite mirisne sveće, one će promeniti perspektivu za novu sezonu. Vanila u sobi čini da se osećate spokojno, miris nane da obuzdate apetit, miris jagode će povećati energiju, dok cvetni miris poboljšava učenje. Koristite miris borovine koji poboljšava blagostanje doma.

Kada promenite vreme na svojim satovima, pravo je vreme da pregledate vašu ostavu i uklonite stare začine ili proizvode koje više ne koristite.

***

Bonus video: Pazite da ne preterate – Trovanje alkoholom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram