Pogledajte kako izgleda stan od 9 kvadrata koji se izdaje za 750 evra mesečno

Pariz
Foto: Mark Spowart / Alamy / Alamy / Profimedia

Možete li da zamislite?

Život u Parizu nije jeftin. Prosečne cene kirija u glavnom gradu Francuske zavise od lokacije i veličine stana, a garsonijera se može pronaći po ceni od 1.000 do 2.400 evra. Ali ako niste previše izbirljivi, možete naći i povoljniji smeštaj.

Vikram je jedan od takvih mladića – ovaj Jutjuber je poznatiji pod nadimkom Timvix i živeo je u Parizu u mikrostanu od svega devet kvadrata koji je plaćao mesečno 750 evra.

Iako je reč o vrlo malom prostoru, dovoljan je bio za krevet, šporet sa sudoperom i malim frižiderom, radni sto, pa čak i tuš-kabinu. Našlo se mesta i za skladištenje ličnih sitnica – od odeće do prehrambenih namirnica, šerpi i drugog posuđa.

Jedina stvar koja mu je nedostajala u tom mikrostanu je toalet – on je bio smešten u hodniku izvan stana i delio ga je s još jednim komšijom, prenosi Punkufer.

Izuzev relativno niske cene najma za Pariz, najbolji deo tog stana je pogled. Ne samo da veliki prozor vizualno povećava prostor, već i pruža pogled na Ajfelov toranj. Zbog blizine centru grada i stanicama metroa vrlo je lako doći do bilo kojeg dela Pariza.

Kako to izgleda kada osoba živi u mikrostanu od devet kvadrata, pogledajte u ovom videu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram