Jeftini gedžeti sa interneta koji vam olakšavaju život

Foto: Shutterstock, Alliexpress

Sigurno ste imali priliku da otkrijete čari kineskih sajtova za onlajn šoping sa kojih nam nekako uvek sve treba. Od igle do lokomotive, internet prodavnice imaju sve što možete da zamislite. Ako ste spremni da sačekate mesec-dva da vam stigne paket iz neke daleke azijske zemlje - ove stvari stvarno mogu da vam olakšaju život.

Zatvarač za kese koji koristi toplotu

Verovatno u kuhinji imate milion otvorenih kesa koje ne znate kako da odložite. Plastične gumice za teglu bile su jedini spas, sve dok Kinezi nisu izmislili ovu spravicu za zatvaranje. Izgleda kao spajalica, ali zapravo koristi toplotu da zalepi kesice i sačuva proizvod od kvarenja ili isušivanja.

USB led lampica

Svaki knjiški moljac zna koliko je teško čitati omiljenu knjigu bez dobrog osvetljenja. Recimo da se nalazite u autobusu ili ne biste da palite svetlo da ne probudite ukućane, ova kompaktna USB lampica će vas spasiti. Priključuje se najčešće na bežični punjač i zgodna je da je uvek imate u torbi sa sobom pored omiljenog štiva.

Vodootporni stikeri za automobil

Napolju pljušti, vi vozite, ne vidite ništa. Retrovizor vam je zamagljen a nezgodno vam je da sad otvorite prozor i prebrišete ga. Spas su vodootporni stikeri. Širom internet sajtova možete da pronađete ove stikere najrazličitijih oblika u koje se kune svaki vozač.

Bežični punjač

Punjač sa USB kablom je zastareo, dosadan, mrsi se, a kabl nikad ne može da dosegne krevet u kome ste se baš lepo ušuškali. Srećom, izmišljen je bežični punjač koji možete da držite na bilo kom mestu, a da biste napunili telefon potrebno je samo da ga prislonite na punjač.

Automatski dispenzer za pastu za zube

Dobro, ovaj gedžet vam možda neće olakšati život, ali svakako izgleda kul i moći ćete da se hvalite kako perete zube bez i malo truda. Reaguje na senzor, a potrebno je da samo postavite pastu za zube na vrh ove sprave.

Robot usisivač

Još jedan zgodan izum koji će vam uštedeti vreme i olakšati bol u leđima. Zamislite, mali robot usisivač kupi mrve umesto vas – zvuči kao neka utopija.

Produžetak za sudoperu

Praktična stvar za pranje sudova omogućava vam da preciznije usmerite mlaz vode, a korisna je i za naknadno pranje sudopere. Rotira se 360 stepeni i omogućava jači mlaz.

Bonus video: Stvari koje često gubimo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram