Samo u Srbiji: Poštar pojeo deci kinder jaja iz pošiljke

Foto: Shutterstock

Taman kad pomislite da gore ne može, čujete priču koja dokazuje da dno na koje tako često padnemo kao ljudi nije kraj - da je duplo, a nekad i trostruko i da uvek, ali uvek može da se padne niže. Baš takva jedna priča desila se u Pošti Srbije.

Zvuči kao loša šala iz priče o zlom Deda Mrazu koji umesto da poklanja, deci jede slatkiše. Nekakva tužna humoreska pod naslovom „poštar uvek jede dvaput“ – i to kinder jaja – iz pošiljke – namenjena deci. Nadrealno, ali istinito. Priču je za naš portal ispričala čitateljka koja je želela da ostane anonimna, ali i da skrene pažnju na ovaj problem kako se ne bi ponovio još nekim, ni krivim ni dužnim, mališanima.

„Poslala sam Post expressom paket iz Beograda za Novi Sad koji je sadržao poklon drugarici i pored toga stavila dva kinder jaja za decu. Preuzeo kurir na adresi (zapakovan i zalepljen u kesu, i onda ubačen i zalepljen u post express kompanijsku kesu. Primalac je podigao paket, i zamislite šta je našao unutra – pocepanu unitrašnju ambalažu, dva papirića od kinder jaja i igračke. Neko iz Pošte je bez srama otvorio paket, pojeo dečija kinder jaja, i onda papiriće ubacio nazad i tako prosledio paket.

Foto: Privatna arhiva

Nača čitateljka, kaže, sebi od tad postavlja jedino logično pitanje – koliko neko mora biti pokvaren da pojede jaja koja su očigledno bila namenjena deci, i onda bezobrazno ostavi prazne papiriće u paketu?

Pročitaj i:

„Zvala sam reklamacije ali su mi rekli da za nepotpune pošiljke mora da se piše zapisnik za nadoknadu štete. Predložila sam im da Pošta pošalje deci kinder jaja uz izvinjenje, dala sam sve podatke. Pokušala sam da objasnim da se ovde ne radi o tome da neko želi da se nadoknadi šteta, i žena primalac ne želi da se cima da zbog dva jajeta ide u poštu i piše zapisnik. Ovde se radi o jednom besramnom postupku i sramoti kompanije. Odgovor koji sam dobila je da oni tu ne mogu ništa. Pisala sam i Pošti na mejl ali me nisu udostojili odgovora. Da li smo zaista ovoliko nisko pali kao ljudi“, pita se na kraju razočarana čitateljka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram