Potresna priča iza jednog ultrazvuka

ultrazvuk
Foto: Instagram/Emily Christine Fauver

Emili Kristin Fover bila je sa suprugom na ultrazvuku nakon osam nedelja trudnoće, kad je saznala tužnu vest da je doživela spontani pobačaj. Na svom Fejsbuk profilu podelila je svoju bol i patnju, a onda je i poručila drugim ženama kako nisu same.

Kao i većina trudnica, Emili Kristin Fover istražila je sve što je mogla pre nego je otišla na pregled kod svoje doktorke u osmoj nedelji trudnoće, piše Miss7 mama.

Provela je neko vreme u potrazi za fotografijama drugih ultrazvukova nakon osam nedelja trudnoće, pa je dobro znala šta bi moglo da je čeka na pregledu.

Pročitajte još:

Ipak, njen ultrazvuk izgledao je drugačije od onih koje je videla na internetu i znala je da je imala spontani pobačaj i pre nego što joj je doktorka to rekla. Većina fotografija s osmonedeljnog ultrazvuka pokazuju fetus koji je već formiran, ali ona nije videla ništa. Nije mogla da uoči oblik svoje bebe, a tehničar koji je radio ultrazvuk bio je jako tih i mirno je napustio sobu.

Emili je fotografiju s ultrazvuka podelila na Fejsbuku, a ona je ubrzo postala viralna.

„Poslata sam kući kako bi mi telo zacelilo. Osećala sam sve, a ništa se nije pokazivalo. Moja doktorka nije me poslala kući bez upozorenja i bila je u pravu u vezi svega. Ali ono na što me nije upozorila bila je bol koju sam osetila nakon slomljenog srca i patnje“, napisala je Emili.

„Nije mi rekla da će me telo nedeljama nakon toga podsećati na bol koju sam prošla jer će mu toliko dugo trebati da se ‘očisti’. Nije mi rekla da ću morati da gledam muža kako plače. Nije mi rekla kako će biti teško da kažem mojoj mami šta se dogodilo. Nije mi rekla kako će moje telo još nedeljama misliti da je i dalje trudno“, nastavlja Emili.

Ona nije jedina žena koja je ikada bila u potpunosti nepripremljena na fizičke i emocionalne posledice koje dolaze sa spontanim pobačajem, a razlog za to je vrlo jednostavan: o tome se retko govori. Uprkos činjenici da značajan broj trudnoća završi i pre prvog tromesečja, retko kad možemo čuti lične priče žena koje su pretrpele gubitak trudnoće. Ovakve priče obično nisu tema televizijskih emisija ili filmova, iako su hiljade hrabrih žena podelile svoju priču.

To je verovatno razlog zašto je Emilin post podeljen preko 33.000 puta, a broj i dalje raste. Ona je svoju priču podelila ne kako bi postala hit na društvenim mrežama već kako bi pomogla mnogim ženama da shvate da nisu same.

Na samom kraju svoje priče, napisala je: „To je moja nada za vas… Nadam se da se nećete osećati kao da ste same. Nadam se da ćete sebi dopustiti da plačete. Nadam se da ćete videti svetlo na kraju tunela. Nadam se da, iako je vaša vera stavljena na test, da ćete ipak biti jaki. Nadam se da ćete naći svoj mir. Nadam se da vas neće biti strah da probate  ponovno. Nadam se da nećete kriviti sebe. Nadam se da će vas vaši prijatelji zagrliti malo čvršće. Nadam se da ćete nekom drugom podariti nadu. Nadam se da ste svetlost u najmračnijem vremenu… I nadam se da ćete slaviti život tog deteta onoliko koliko ćete slaviti i život sledećeg deteta jer, bez obzira na to koliko kratak život bio, zaslužuje da se slavi – i svi gubici trebalo bi da se oplakuju“.

(PLEASE read before commenting)I had to pee so badly but they wouldn't let me go.They said I needed a full bladder…

Posted by Emily Christine Fauver on Tuesday, January 17, 2017

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram