Mali Oliver, vitez iz senke, na korak do cilja

Foto: Facebook/Timea Gajodi

Kakav bi to kraj godine bio kada bismo skupili i pare za lečenje malog Olivera! Sada deluje ostvarivo i cela Srbija uključila se u akciju.

Oliver Pal Gajodi boluje od spinalne mišićne atrofije, isto kao Sofija, Anika, Lana i Minja, koje su zahvaljujući građanima Srbije u ovoj godini uspele da obezbede dovoljno novca za najskuplji na svetu. Ostao je još Oliver, mali „vitez iz senke„, koji je nedavno u bolnici dočekao prvi rođendan.

Kako je njegova porodica objavila, na korak je do cilja, a u prazničnom periodu, kad se posebno budi duh humanosti, saosećanja i nade – ima dobre šanse da ga dostigne.

„Da li znate da našeg Olija možemo poslati do Nove Godine po lek? Da li znate da možemo sutra sakupiti parice? Sećate se žene koje je pričala da svako uplati po 10 evra iz grupe Oli bi otišao po lek. E, pa sad su upitanju 2 evra! Da, da dobro ste pročitali. 240 dinara! Pomoću vas. Pomoću vaših, naših 240 dinara. Nas u grupi ima preko 280.000, dovoljno je da nas 250.000 hiljada uplati po 240 dinara i parice su tu. Oli može po lek. 240 DINARA! Ja sutra neću kupiti doručak, poneću od kuće, ma neću ni jesti… A vi? Da li ste za??? Da li ste za to da sutra Oli i njegova mama saznaju najlepšu vest?“, sračunala je sinoć jedna članica Fejsbuk grupe Budi human – Humanitarne licitacije, na kojoj humanost dobija svoje najlepše, ali i najčudnije lice.

Nedavno je tu najobičnija pašteta prodata za 650.000 dinara, a trenutno se slanjem poruka i donacijama za Olivera tu možete častiti palačinkama s kremom po želji (20 komada, početna cena 500 dinara); uplaćenim loto listićem u kojem je možda veš veliki dobitak ( početna cena je 500 dinara za pet listića); ručno rađenu drvenu bašticu (početna cena 500 dinara)… Šta god da kupite, vredi mnogo više.

Mislite o tome i ako ovih dana idete u šoping, obratite pažnju na štandove s raznim đakonijama, ručnim radovima, igračkama za najmlađe, dekoracijom…

Ne samo u tržnim centrima, svuda niču bazari za Olivera, a kupovinom čak i neke sitnice i vi postajete deo ove neverovatne, humane energije.

Paralelno, na stranici Za Oliverov život  organizovan je čitav niz akcija – od takmičenja gradova u broju poslatih poruka do „grudvanja za Olivera“: „Pogodite nekog grudvom tj. posaljite SMS „848“ na 3030. Postavite skrinšot na svoj stori i tagujte osobu ili vise njih koje ste pogodili, izazovite ih da oni sledeći gadjaju (posalju SMS) i pozovu svoje prijatelje da odgovore na izazov….“

Naravno, možete i jednostavno da pošaljete SMS ili uplatite donaciju na račun – i to će biti veći poklon od svih koje ćete dobiti ili dati u novogodišnjoj noći.

Foto: Budi human

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram