Veliki mesečni horoskop za novembar

Jesen
Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

U novembru nas očekuje jaka škorpijska energija uz prvu eklipsu tokom poslednjeg dela godine.

Na samom početku meseca Merkur izlazi iz retrogradne senke (3. novembra) i odmah potom ulazi u Škorpiju (6. novembar). Istog dana će i Venera preći iz Strelca u znak Jarca gde će se zadržati do 7. marta 2022.

Tokom pretposlednjeg meseca u godini očekuju nas napeti aspekti između Saturna u Vodoliji i Marsa i Merkura u Škorpiji, ali i Uranovi napeti aspekti prema ovim planetama, piše N1. Takođe, ovo je mesec kada će se odigrati delimična Lunarna eklipsa i to na 27. stepenu Bika (19. i 20. novembar), što će biti kulminacija potrebe da budemo sigurni, materijalno obezbeđeni i stabilni. Pre nego što uđemo u period eklipsi, odigraće se Mlad Mesec na 12. stepenu Škorpije.

Kompletno obojen mesec jakom energijom vodenog znaka koji vlada intutivnim i transformacijskim procesima, nateraće nas da zaronim u dubine, svoje ili tuđe, jer Škorpija vlada i tuđim resursima (novcem) pa će ovo biti i mesec kada ćemo najviše priča slušati o dugovanjima i pozajmicama. Kada god je dominantna energija znaka Škorpije uvek pričamo o krizi koja se okončava podizanjem iz pepela, te će to i biti naš zadatak ovog meseca.

Na samom kraju turbulentnog meseca Sunce i Merkur prelaze u znak Strelca i momentalno će se ujediniti u ovom znaku već 28. novembra. Ova konjukcija će nas uvesti u narednu eklipsu koja će se odigrati četvrtog decembra.

S obzirom na to da će Sunce, Mars i Merkur biti u Škorpiji, naša energija, način razmišljanja i ciljevi biće obojeni sumnjom, potrebom da istražimo sve i pomalo nestabilnom energijom koja će probijati granice već od 7. novembra. Mnogi će se suočiti sa nekim konačnim rezultatima, koji možda neće biti odgovarajući, pa će kliše “napad je najbolja odbrana” biti mehanizam kojim će se mnogi voditi tokom novembra.

Merkur u Škorpiji je vladar informacija do kojih dolazimo temeljinim istraživanjem, laži neće moći da se sakriju tokom njegovog tranzita kroz Škorpiju, dok će upravo ove istine i informacije biti uzrok mnogih napada ili sukoba, počevši od 6. novembra. Spoj Marsa i Merkura u Škorpiji (10. novembar) i njihov zajednički kvadrat sa Saturnom u Vodoliji će podgrejati neki sukob gde će gubitnici biti svakako Mars i Merkur.

Zbog ovako jakih aspekata lako ćemo se vređati za svaki sitnicu, dok ćemo paralelno smišljati i osvetu, a ujedno i biti veoma brzopleti i defanzivni. Svaki sukob Marsa i Saturna izaziva blokade libida, destruktivne akcije i poteze kao i period kada se osećamo skroz zablokirano. Tokom novembra će biti najbitnija odluka koje ratove ćemo voditi mirno i pametnije, a u kojima ćemo istrčavati bez mnogo razmišljanja.

Dokle god Merkur ne bude prešao u znak Strelca, svakodnevna tematika biće malo teža, dok će fokus biti usmeren ka svakoj vrsti istraživanja i isceljenja. Tokom novembra najbolje će proći oni koji zarone u sopstvene i tuđe dubine, ne plašeći se posledica.

U prvoj polovini novembra najteže će biti sprovesti željene ideje i svaka prekomerna upotreba sile (verbalna ili fizička) biće kažnjavana.

Kada Merkur i Mars budu u napetom aspektu sa Uranom u Biku (13. i 17. novembar) dani će nam biti ubrzani, a um napet, te tokom ovog perioda nije preporučljivo donošenje odluka u hodu, a sve ono što bude ispušteno iz vida ili zaboravljeno vratiće se na dnevni red veoma brzo i to u ne tako prijatnoj formi.

Ovo nije dobro vreme za pravljenje planova, pregovaranje o poslovnim dogovorima ili obavljanje bilo kakvih mentalnih zadataka koji zahtevaju strpljenje i samodisciplinu. Nizak raspon koncentracije i sklonost ka lakom ometanju samo bi doveli do komplikacija u tim interesnim poljima. Umesto pritiska, moguća su nova otkrića, uvidi ili poznanstva sa nekim novim, uzbudljivim, ljudima koji imaju specifičan način razmišljanja.

Prolazak Venere kroz znak Jarca trajaće dugo, pa će tokom novembra putovati kroz ovaj znak obrazujući povoljan aspet sa Uranom u Biku (19. novembar) i time otvoriti mogućnosti za iznenadne, prijatne, okolnosti. Ovo može biti uzbudljiv ljubavni sastanak ili dobra prilika za zaradu. Aspekt će se odigrati tokom trajanja Lunarne eklipse u Biku, tako da će biti i povezan sa ovom lunacijom.

Mlad Mesec u Škorpiji (4. novembar) će ukazati na novih mesec dana kada ćemo se baviti temama dugovanja, isceljenja, regenracije, ljubomore i intezivnih emotivnih reakcija. Ova lunacija nam pruža šansu da se udubimo u naše podsvesne procese kako bismo osvestili neke zaostale strahove. S obzirom na to da je i Mars u Škorpiji deo ove lunacije, hrabrosti nam neće faliti, ali će nam teško pasti kritike i neka vrsta krize kroz koju moramo da prođemo.

Lunarna eklipsa u Biku će se odigrati na poslednjim stepenima Bika, pa će uticati i na promenljive znakove tj. osetljive tačke koje se protežu od 20. stepena Bika (ali i Lava, Škorpije i Vodlije) kao i prva dva stepena u znaku Blizanaca, Ribe, Device i Strelca. Ova lunacija predstavlja delimično pomračenje Meseca i predstavlja kulminaciju prethodnog perioda od šest meseci.

Tokom trajanja eklipse (19. i 20. novembra) emotivne reakcije će biti intezivnije, a teme koje će biti obuhvaćene ovom eklipsom su ljubav, sigurnost, stabilnost i bolji status, u svakom smislu. Pošto su dispozitori lunacije koliko toliko podržani jedni drugima, ipak negde možemo naslutiti da će ova kulminacija na kraju doneti pozitivnije ishode.

Ovan

Novembar za Ovnove neće biti lak, ali će sasvim izvesno rešiti donekle nestabilno stanje na polju finansija. Odmah u startu će Mlad Mesec u Škorpiji naglasiti polje dugovanja ili onoga što će najviše zafaliti Ovnovima. Ovde su u igri bliskost, seks, novac, ali i samopuzdanje. Mars će prolaziti znakom Škorpije pa će pripadnici prvog horoskopskog znaka biti mnogo više motivisani da dobiju ono što su zacrtali. Možemo novembar nazvati mesecom krize, ali i neke vrste preporoda koji direktno vodi u izmenu planova i nova prilagođavanja. Pošto će Uran biti bitan faktor ove lunacije, Ovnovi će odmah na početku meseca imati određenih iznenadnih troškova i zaduženja na polju posla.

Koncentracija planeta u polju koje označava životne krize ukazaće na nasjlabije tačke ovog znaka. Kako Škorpija izaziva kod drugih ono najgore i najbolje, Ovnovi će biti tokom novembra pritisnuti, ali i spremni da se bore bez imalo sumnje u sebe i sopstvene sposobnosti. Tokom novembra potreban je oprez u vožnji i pri svakom vidu novčanih transakcija.

Napadi od strane Saturna u Vodoliji ka planetama u Škorpiji, za Ovnove će označiti period izolovanosti u odnosu na druge, ali i neku vrstu pritiska zbog ozbiljnih obaveza. Pošto su Ovnovi oni koji idu glavom kroz zid, ovog puta bi bilo poželjno da se ipak u nekom momentu zaustave (specijalno od 1. do 10. novembra) jer u ovim planetarnim postavkama mogu samo izgubiti. Svaki pokušaj zaobilaženja odgovornost ili pobuna protiv autoriteta (npr. na poslu) može rezultirati gubitkom. Ovo je idealno vreme tokom kojeg Ovnovi imaju sjajnu priliku da savladaju lekciju koja se tiče strpljenja i planiranja.

Nakon što Venera bude prešla u znak Jarca, oni koji su tek uplovili u odnose preći će na viši nivo, dok će oni odavno zauzeti biti fokusirani na posao kao i na funkcionalnost i bolju organizaciju u samim vezama. Pozitivan upliv Urana u Biku ka Veneri u Jarcu može biti srećna ispomoć u vidu novca ili poklona, od strane partnera ili prijatelja.

Pošto će Lunarna eklipsa biti vezana i dalje za polja zarade i dugovanja, kulminacija može ukazati na neka iznenadna rešenja koja zahtevaju promenu planova i bacanje na neku vrstu posla ili rada. Ovo može biti olakšanje bilo koje vrste u ondosu na pritisak koji je stvorio Mlad Mesec na početku meseca.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca i njihov spoj na kraju meseca ukazuje na mnogo bolju atmosferu u kojoj će se Ovnovi naći. Ovo mogu biti pregovori ili dogovori koji su čekali pravi momenat, kao prava pripema za eklipsu koja sledi početkom decembra.

Bik

Fokus ovog meseca će biti na polju partnerskih odnosa i to će odmah krenuti sa krizom. Prelazak planeta u znak Škorpije za Bikove obično predstvalja momenat kada počinju da uviđaju šta to sve ne valja u postojećim ili potencijalnim odnosima.

Mlad Mesec sa Merkurom i Marsom u Škorpiji za Bikove će označiti period kada će se potencijalno naviše svađati i isterivati pravdu u ljubavnim i poslovnim odnosima. Jaka ljubomora, ali i strasti će prožimati mnoge razgovore, dok će nepoverenje biti jedna od glavnih uzroka mogućih neslaganja.
Takođe, ovo sve se može preliti na polje poslovnih odnosa i obaveza pa će biti pritisaka konkurenata ili nadređenih koji namerno otežavaju život. U ovim situacijama potrebno je da se udalje od situacije koja izaziva poteškoće i sa dovoljne distance zašto su prisutne ovako jake i direktne reakcije.

Saturnov i Marsov pritisak donosi potencijal za stres i brigu zbog mogućih životnih testova i izazova. Možda će postojati osećaj ograničenja ili opterećenja određenim dužnostima i odgovornostima. Najbitnije će biti da se izbegne odugovlačenje i pesimizam. Poželjno bi bilo da se obaveze ispune uz strpljenje, odlučno i uz snažnu radnu etiku.

Takođe, Mars u Škorpiji naspram znaka Bika donosi otpor drugih ako je prisutna prevelika sebičnost ili pasivnost. Drugi mogu biti viđeni kao prepreka na putu ili kao protivnici volje pripadnika ovog znaka, pa bi bilo dobro pažljivije birati bitke. Kompromis ili taktičko povlačenje može biti najbolje, a vežbanje i naporan rad mogu da oslobode od napetosti, ali je isto tako bitno izbegavati veliko naprezanje i preuzimanje rizika.

Venera u Jarcu će Bikove ojačati, pa će uživanje i zadovoljenje potreba pronaći u organizovanju i preraspodeli troškova. Takođe, ovo će biti period kada će se pripadnici ovog znaka okrenuti više tradicionalnom tipu ponašanja i ophođenja u odnosima. Na prvom mestu će biti interesovanje za hobi ili neku veštinu koju će moći da unovče, dok će odmor i zadovoljstvo pronalaziti u korisnim i kreativnim aktivnostima.

Napet period koji će biti pod uticajem Urana u Biku (od 13. do 17. novembra) donosi neočekivane i uzbudljive susrete ili događaje koji poprilično iznenađuju i pomeraju tlo. Prilagođavanje bilo kakvim promenama zahteva dodatni napor, a svako uzbuđenje može da istroši živce i strpljenje. Iako u početku ovakvi događaji deluju uznemirujuće, ipak ih je moguće prevazići nešto otvorenijim stavom i prilagodljivijim ponašanjem.

Lunarna eklipsa u biku dovodi postojeće odnose u prvi plan. Ukoliko je tema odnos koji je ušao u rutinu koja je trenutno izvor krize, onda će lunacija naglasiti potrebu da partneri sarađuju tako što će promeniti nešto vezano za način ophođenja, ali i rasčistiti neke nedoumice. U prvom planu je privrženost i stabilnost odnosa, koji će odvesti pripadnike ovog znaka ka potrazi za što racionalnijim rešenjima. Pojedini pripadnici koji su imali nestabilnije odnose u prethodno vreme mogu upravo pod dejstvom ove lunacije razmišljati o prijateljskom razlazu i nešto lakšim načinima razilaska, dok će oni slobodni imati odličnu poziciju za nov, energičniji start.

Prelaskom Sunca i Merkura u znak Strelca Bikovi će potencijalno moći da se fokusiraju na novac, ali i budućnost emotivnih odnosa.

Blizanci

Novembarsko okupljanje planeta u Škorpiji će Blizancima doneti fokus na svakodnevne obaveze, posao i zdravlje. S obzirom na to da će i njihov vladar, Merkur, biti u ovom znaku, pripadnici ovog znaka će najviše energije ulagati u mentalne aktivnosti koje zahtevaju istraživanja, traganje za istinom, ali i polarizaciju misli koja deli sve na crno ili belo. Škorpijska energija će uticati i na zdravlje te je sve do 23. novembra izvesno da će neke stare, loše, navike biti zamenjene nekim novim i zdravijim.

Mlad Mesec u Škorpiji upravo naglašava period kompletne regenaracije i transformacije na polju loših navika, ali i period kada će Blizanci odbacivati i neke loše navike u komunikaciji. Pošto planete u Škorpiji snažno utiču i aspektima na ovo polje, oko 10. novembra je moguć konflikt ili povreda baš na radno mestu. Takođe, neka iznenađenja su moguća između 13. i 17. novembra kada će i Mars i Merkur primati aspekt od Urana u Biku. Naglosti i iznenađenja biće vezana za posao i karijeru. S druge strane, ovi aspekti mogu biti dobri za svaku vrstu istraživanja, lečenja kao i bilo koje vrste učenja.

Venera u Jarcu će tranzitirati poljem dugova i seksa, pa će period do marta 2022. biti veliki izazov kako za ulaganja, tako i za bliskost u partnerskim odnosima. Pošto saturn vodi glavnu priču, potrebno je definisati svoje ciljeve i napraviti bolju organozaciju zarad boljeg funkcionisanja. Prolazak Venere kroz prirodno osmo polje, Blizancima može doneti afere i kraće avanture sa nekim ljudima iz prošlosti. Dobri aspekti planete ljubavi sa Uranom u Biku i Marsom u Škorpiji pojačavaju lako ulaženje u emotivne odnose, koji ne moraju biti toliko teški i naporni, ali će svakako biti izazovni.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Biku donose kulminaciju situacija koje su počele početkom meseca. Teme koje će u tom periodu biti aktuelne su vezane za novac i stabilnost, te Blizanci mogu okrenuti list baš u ovoj oblasti života.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca krajem meseca unosi vedrinu i nešto veće ubrzanje u polje partnerstva, kako poslovnog tako i emotivnog. Krajem novembra Blizanci bi mogli da imaju pune ruke posla, ali i malo gust raspored.

Rak

Što se Rakova tiče, novembar je mesec za ljubav i strastvene igre.

Planete u Škorpiji će okupirati polje ljubavi i zabave, pa će ova intezivna energija svakako doneti neka dešavanja koja će biti uzbudljiva. Škorpija je strastvena i zahteva lojalnost pa će ta tema biti najdominantnija u ljubavnim odnosima. Mars i Merkur će možda utihnuti razgovor, ali to neće Rakove sprečiti da izvuku informaciju svojim nežnim i pomalo napornim pristupom.

Mlad Mesec u Škorpiji u opoziciji sa Uranom u Biku može doneti preokrete i dinamične situacije na polju ljubavi, što može rezultirati iznenadnim poznanstvima ili počecima ljubavnih odnosa. Ova promena će obeležiti narednih mesec dana, pa će pripadnici ovog znaka biti u prilici da naprave neke pozitivnije odluke. U fokusu su strast, intezitet i intuicija.

Harizma i šarm će rakovima u ovom periodu poboljšati društveni život, ali i samopuzdanje, pa će se ova energija osetiti na poslovnom planu, što može rezultirati pozitivnim reakcijama ili bar ishodima. Direktnost i inicijativa mogu impresionirati svakoga sa kim Rakovi budu sarađivali ili bar budu dogovarali neki posao.

Mars i Merkur u konjukciji donose povećanje konatakata, pomalo direktije istupanje kao i ubrzanje baš na polju ljubavi. Kvadrat Saturna u Vodoliji sa ovim planetama guši i izaziva, a uzrok leži u manjku blsikosti, te će zadatak za sve pripadnike ovog znaka biti kompletno otvaranje prema partnerima u vezi sa strahovima vezanim za ovu temu. Ovaj težak aspekt nekima može doneti i prekid komunikacije, kao i neku vrstu odlaganja.

Da će novembar biti pogodan za ljubavni život Rakova, govori i Venera u Jarcu koja će tranzitirati poljem ljubavnog i poslovnog partnerstva. Trigon sa Uranom pojačava mogućnost ulaska u odnos sa osobom koja je sve samo ne toliko obična. Pomalo čudna i nesvakidašnja osoba može izmeniti pogled na svet i vrednosti unutar ljubavnih odnosa.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca na kraju meseca pojačaće dešavanja na poslu i to ona koja su vezana za saradnju i zaradu. Previše konfuzije i mnogo započetih zadataka mogu uneti haos na svakodnevnom nivou.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Biku može doneti želju za većim opuštanjem nego za nekim konkretnijim radom. Osvešćivanjem prioriteta, Rakovi ovom lunacijom okreću list i otvaraju novu fazu u ljubavnom životu.

Lav

Lavovi će u novembru biti koncentrisani na porodicu, dom, ali i posao.

Sunce, Mars i Merkur u Škorpiji pokrenuće lične, ali i teme vezane za novac i posao. Posao za Lavove ovog meseca će biti da “iskopaju” unutar svog intimnog života potencijalne uzroke nekih ličnih problema.

Mlad Mesec u Škorpiji naglasiće ove teme, ali će isto tako naglasiti bitnost promena koje stižu kroz polje posla. Prisustvo Marsa u polju doma i porodice može pojačati tenziju, a kada se bude spojio sa Merkurom mogući su i konflikti zbog novca ili nekih tema vezanih za budućnost i planove vezane za iste.

Škorpija je znak “male smrti” pa će koncentracija planeta u ovom znaku označiti i period kada će nešto prestati ili kompletno nestati. Mlad Mesec donosi neočekivane i uzbudljive susrete ili događaje koji uzdrmaju lični svet Lavova pa će prilagođavanje bilo kakvim promenama zahtevati dodatni napor, a svako uzbuđenje može da istrošiti živce.

Merkur i Mars u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji potencijalno donsoi probleme u emotivnim odnosima, ali poslovnim pregovorima. Ovo je veliki potencijal za ishitrene reakcije, ljutnju, ali i problematično izražavanje. Prva polovina novembra biće rezervisana za slušanje i odlaganje velikih i bitnih odluka, spcijalno poslovnih.

Takođe, ovi aspekti izazivaju frustraciju zbog nemogućnosti dobijanja željenih rezultata i reakcija, pa će mnogi pripadnici ovog znaka biti u konfliktu sa ljubavnim partnerima/partnerkama, najviše jer će druga strana odbijati bilo kakvu vrstu brzih rešenja.

Mars i Merkur u Škorpiji naspram Urana u Biku može pojačati nervozu i nestrpljenje, ali i isto tako doneti neke nove uvide i nešto naprednija shvatanja. Ukoliko se nezadovoljstvo nagomilava već neko vreme, ovi aspekti sa Uranom u Biku bi mogli biti inicijalna kapisla za obračun i svađe. Impulsivnost i nepoštovanje nekih pravila mogu navesti Lavove da se oslobode odgovornosti i obaveza. Zato je potrebno dobro razmisliti i to nekoliko puta pre bil okakvih optužbi i napada. Takt i dobra strategija mogu biti bolja rešenja u ovako napetim situacijama.

Venera u Jarcu će zaokupiti polje posla i svakodnevnice, te će Lavovi biti okrenuti ka zadovoljstvima bolje i jednostavnije organizacije. Venera kroz polje zdravlja naglašava potencijal za neka hronična stanja uzokovana nekim manjkom discipline ili probleme zbog prethodnog preteranog opuštanja. Takođe, ovaj tranzit može biti i povoljan za one koji se bave poslom koji nije tako predvidiv, pa će trigon sa Uranom u Biku biti i povoljnost koju nudi neko nov i neobičan.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Biku izvlači na površinu sve tinjajuće tenzije u odnosima. Neka vrsta smetnji će možda i dalje zamarati dok ne budu na kraju primorani da urade nešto po tom pitanju. Osetljivost na raspoloženja partnera, članova porodice i bliskih prijatelja pomoći će da se izbegne ovakva emocionalna drama.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca na kraju meseca pojačaće dešavanja na ljubavnom planu. Lepi trenuci neće izostati, ali će biti dosta rekla kazala momenata pa će biti potrebna selekcija i jasan izbor osoba sa kojima će Lavodi deliti lepe i prijatne trenutke.

Devica

Devicama će konačno prijati škorpijska energija i konačno će moći da pokažu neke svoje osobine.

Skup planeta u Škorpiji će Devicama aktivirati polje komunikacije i kraćih putovanja, a svakako će imati uticaja i na pomeranje planova.

Prelazak Merkura u znak Škorpije menja energiju i pripadnike ovog znaka “gura” u tišinu i možda detaljnije analize. Uz Marsa i Sunce, aktivirano polje komunikacije može iznedriti nove ideje ili bar dublje analizu svega do sada. Ukoliko postoji potreba, ovi tranziti mogu biti idealni za razgovore sa poverljivim osobama o temama koje su teže i bolnije.

Mlad Mesec u Škorpiji naspraman Uranu u Biku potencijalno može uvećati šanse za nova poznanstva i lakšu ličnu promociju na poslovnom planu. Ovde je moguće pojavljivanje osoba koje su dosta neobičnije i nesvakidašnje, pa će sama komunikacija biti i interesantnija. Iznenadne promene planova kao i nagli odlasci na putovanja su takođe mogući, ali i slabija organizacija na svakodnevnom nivou.

Mars i Merkur u Škorpiji će svakako podstaći poneku svađu ili raspravu, a uz opoziciju sa Uranom u Biku poneki i prekid komunikacije. Bez obzira na dramatičnije preokrete, ove pozicije Devicama donose misli i ideje koje se lako pretoče u reči što bi trebalo da učini razgovore prijatnim i plodonosnim. Pošto će izražavanje biti tako jasno i glatko, ovo je idealno vreme za pregovaranje u vezi sa bilo kojom bitnom temom, u poslu ili na poslu, ili u ličnim odnosima.

Takođe, ovi tranziti mogu doneti energiju, inicijativu, samopouzdanje i hrabrost koja će impresionirati nadređene, ali i saradnike. Povećana seksualna privlačnost i harizma čine ovo odličnim vremenom za izlaske ili poboljšanje odnosa.

Kvadrat Saturna u Vodoliji prema Marsu i Merkuru u Škorpiji može usporiti uspešnost nekih pregovora ili bar napraviti pauzu i odložiti neki bitan razgovor vezan za posao ili putovanje. Svakako ne bi trebalo gubiti mnogo vremena i energije u ovom periodu, već prećutati ili pomeriti neke ugovorene poslove ili putovanja.

Venera u Jarcu će pružiti malo odmora i mira pripadnicima ovog znaka. Prolaskom kroz prirodno peto polje, doneće svakako interesantna dešavanja i potencijalno neke nove šanse za uživanje i opuštanje. Sve do marta 2022. Device će ili biti u prilici da započnu neku novu vezu ili konačno zaključe staru koja nije bila zadovoljavajuća. Ovo će biti izuzetno uzbudljiv period, specijalno za druženje, socijalizaciju i nova ljubavna iskustva.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Biku će biti kulminacija prethodnog perioda i može doneti kompletnu promenu plana jer će sigurnost i osećaj pripadnosti prevagnuti u odlukama. Potencijalno, eklipsa može Devicama doneti upravo ono što su dugo želele.

Kada Sunce i Merkur budu prešli u znak Strelca, fokus se premešta na dom i porodicu, ali će u startu biti veoma haotično i prilično konfuzno. Mogući su troškovi ili bar neka povećana dinamika u komunikaciji. Svakako, pozitivni uplivi bi trebalo da prevagnu.

Vaga

Vage bi mogle tokom novembra unaprediti ili unazaditi svoje finansijsko stanje, sve zavisi koliko će Venera u Jarcu da zauzda svoju potrebu da kupuje isplativo i praktično, a opet sa velikom dozom ukusa i prefinjenosti, dakle skupo.

Ulaskom Venere u znak Jarca menja se i fokus za pripadnike znaka Vage. Više će se okrenuti ka domu i porodici, pa će biti i nekih prisećanja, gostiju i nešto više intimnijih trenutaka. Kako ovo nije povoljan znak za Veneru, Vage mogu postati zabrinutije, hladnije i okupirane kritikama nekih članova porodice.

Skup planeta u Škorpiji uneće dinamiku u polje zarade, samopuzdanja, ali i ishrane. S obzirom na to da je Škorpija znak beskompormisne polarnosti i ide u ekstrem na obe strane, možemo reći da će aspekti Marsa i Merkura, ali i njihovi aspekti sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u Biku prvo usporiti i dovesti u pitanje sve teme druge kuće.

Mlad Mesec u Škorpiji će označiti period tokom kog će pripadnici ovog znaka isključivo biti zainteresovani za lična i intimna pitanja. Aspekt sa Uranom u Biku potencijalno donosi razapetost između dugovanja i zarade, između samopouzdanja i destruktivnosti kao i između loše i dobre ishrane koja direktno utiče na zdravlje.

Mars i Merkur spojeni mogu doneti troškove ili bar zaradu koja samo prolazi kroz novčanik pa će biti potrebna neka rešenja ili neki nov izvor prihoda. Ove akcije će zaustaviti Saturn u Vodoliji pružajući malo prostora da se racionalizuje i obrati pažnja na neke odgovornosti.

Naredni aspekti Merkura i Marsa biće sa Uranom koji upravo može konačno pogurati sve. Ovi aspekti su mač sa dve oštrice, jer naglost vodi ka “dnu”, a taktiziranje ka sigurnom i istom, tako da je potrebno dobro promisliti. Mogući su problemi sa finansijama koji će rezultirati podizanjem kredita ili pozajmicom koja neće biti tako mala, a opet, ovo mogu biti krize samopuzdanja tokom kojih će se Vage preispitivati i lako prepuštati negativnosti koja direktno vodi u ljubavne blokade i moguće nesporazume.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Biku može biti veliki uzlet i osvajanje te preko potrebne sigurnosti koja je bila problematična od početka meseca. Kulminacija na polju samopouzdanja može ukazati i veliko osvešćivanje, jer prelaskom Sunca i Merkura u znak Strelca perspektiva se značajno menja i pozitivniji pogled na celokupnu situaciju neće izostati.

Škorpija

Novembar Škorpijama donosi pojačanu snagu, energiju i hrabrost.

Aspekti Marsa u Škorpiji naglašeno govore o akcijama koje će za početak biti zaustavljene, što može prouzrokovati bes i hrabrost istovremeno. Nakon što se Mars u Škorpiji bude sudario sa Uranom u Biku moguća su ubrzanja i potencijalno veliki rizici. Ovi aspekti će uticati i na polje partnerskih odnosa i na polje porodice, ali i posla.

Mlad Mesec u Škorpiji unosi ogromnu količinu energije, entuzijazma i hrabrosti. Ovo će biti nova faza ili nov početak za mnoge i to vema buran. Neki pripadnici znaka mogu ući u nešto ozbiljniji odnos, koji u sebi ima dozu napetosti ili nepredvidivosti, ali isto tako zauzetima može doneti obnavljanje strasti.

Takođe, ova lunacija nagoveštava i strastvenu borbu, ali i potencijal za odlično povezivanje sa drugima.

Mars i Merkur spojeni u prvom prirodnom polju mogu doneti mentalno i fizičko ubrzanje, pa su ovde moguće povrede i preterivanja u razmišljanju i analiziranju. Zbog ovog aspekta moguće se popularno nazvano “pregorevanje” koje značajno može uticati na sva bitna životna polja.

Kvadrat sa Saturnom može upravo biti upozorenje da se u nekim potezima, akcijama ili naglostima preteralo pa je će biti potrebno usporiti se i bolje se organizovati. Za to će se svakako potruditi Venera u Jarcu koja će prolazeći kroz polje komunikacije izazvati potrebu za nešto ozbiljnijim razgovorima.

Uranovi aspekti ka Marsu, a potom i Merkuru u Škorpiji mogu označiti niz događaja koji će biti u formi provokacije ili sasipanja istine u lice. Ovi aspekti se mogu odnositi na polje posla, dugovanja, ali i partnerskih odnosa. Sve na gomili ukazuje i na sukobe među partnerima zbog malo lošije finansijske situacije, ali i rizičnih poslovnih odluka.

Nakon ovih sudara, Lunarna eklipsa najavljuje kulminaciju koja će doneti nužno okretanje lista, prvenstveno na polju partnerskih odnosa. Ovde će se povećati želja za uspehom i stabilnošću, ali će prepreka biti u nekim okolnostima koji se tiču drugih polja života. Biće potrebno i dosta racionalnosti jer će osetljivost tokom lunacije biti naglašena.

Venera u Jarcu će doneti nešto ozbiljnije ili distanciranije emotivne odnose, jer će tokom novembra biti fokus na organizaciji, zaradi i funkcionalnosti. Partnerski odnosi će biti nešto stabilniji ukoliko ne postoje nezavršene priče iz prošlosti i bezbroj dilema i pitanja koji sputavaju bliskost. Ovo mogu biti i dogovori o nekom vrstu posla ili dobre perspektive u bližoj budućnosti vezane za kuću i dom.

Sunce i Merkur će se krajem meseca preseliti u kuću zarade te prethodni planovi i preraspodele poslova mogu konačno početi da pokazuju svoju isplativost.

Strelac

Strelčevi u novembru igraju na sve ili ništa.

Na samom početku meseca vladar polja partnerstva prelazi u Škopriju i samim tim počinje otkrivanje i razotkrivanje koje sigurno neće proći bez posledica. Intezitet planeta u znaku Škorpije koje će okupirati polje tajni i podsvesti izbaciće na površinu sav nepotrebni mulj koji je dugo vremena bio kamen spoticanja. Ovo može biti period kada će se neki tajni odnosi razotkriti ili bar će ovo biti period iskrenosti i direktnosti. Mnogi mogu tokom ovog perioda pokušati da sakriju ili bar prećute, međutim odnos Marsa i Merkura u Škorpiji sa Uranom u Biku to neće dozvoliti.

Mlad Mesec u Škorpiji označava momenat kada će Strelčevi započeti svoj put u neku vrstu konsipiracije i zakulisnih radnji. Ovo može i biti neka vrsta tajnog posla ili ogovaranja koje kasnije može biti mnogo veći problem nego što se to u startu činilo. Takođe, ovo može biti i početak razotkrivanja tajni vezanih za partnerske odnose.

Mars i Merkur u dvanaestom prirodnom polju će samo ubrzati sve procese vezane za Mlad Mesec, te će ovde biti dosta tišine koju će razbijati strah, pa će Strelčevi morati da suoče sa nekim rizičnijim i potrebnijim potezima, kako bi dobili ono što žele.

Kvadrat sa Saturnom može biti usporavanje komunikacije ili blokada u nekoj vrsti pregovora, dok će opozicija Marsa i Merkura sa Uranom u Biku samo uneti nervozu i nestrpljenje potencijalno praveći štetu naglim i silovitim pristupom. Ovi aspekti mogu biti dobri za bilo koju vrstu psihoanalize ili za izazivanje namerne reakcije ne bi li uočili gde se krije problem.

Venera u Jarcu će prolaziti kroz polje zarade i samouzdanja pa potencijalno može doneti neke poklone, pohvale, zaradu, ali i benefite od nekih uticajnih prijatelja. trigon sa Uranom u Biku upravo naglašava iznenadne susrete od kojih pripadnici ovog znaka mogu imati specijalne koristi. Kako se aspekt ove dve planete poklapa sa Lunarnom eklipsom i Punim Mesecom u Biku ovo može biti momenat kada će započet posao na početku novembra kulminirati nekim konkretnim događajem koji potencijalno utičle i na finansije i emotivne odnose.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca otvara nov period kada će pripadnici ovog znaka zasijati u punom sjaju. Novoizgrađeno samopuzdanje nakon kraće krize može doneti poboljšanju poslovnog, ali i ljubavnog života.

Jarac

Oktobar je za Jarčeve najverovatnije bio intenzivan, pa će biti srećni što znaju da novembar donosi malo lakšu energiju.

Venera, planeta ljubavi i zadovoljstva, će biti u Jarcu od 5. novembra i tu će bti do marta 2022. godine.

Zbog pozitivnih osobina njenog prolaska kroz prvo prirodno polje pripadnici ovog znaka će se fokusirati na izlaske, odmaranje i praktikovanje brige o sebi. Ovo je takođe savršeno vreme za odmor tokom kojeg će se pojaviti želja za nekim ljubavnim ili prijateljskim odnosom.

Sezona Škorpije, koja je počela 23. oktobra, olakšala je povezivanje i saradnju sa prijateljima i kolegama, a kada bude bio Mlad Mesec, Jarčevi će biti podstaknuti da se okrenu timskom projektu ili novom grupnom radu. Mesec i Sunce će se suprotstaviti Uranu koji unosi uzbuđenje i menja i sliku na polju ljubavi pa će zbog ove lunacije biti moguć ulazak u neki iznenedni odnos ili poslovni projekat.

Zauzvrat, ovaj trenutak bi mogao da se odnosi na pronalaženje načina za povezivanje sa drugima, pa će Mars i Merkur u Škorpiji podstaći mnoge razgovore, analize i poneki sukob.

Kvadrat Saturna u Vodoliji prema Marsu i Merkuru u Škorpiji može na kratko zaustaviti razvoj neke ljubavne priče ili bar usporiti njen tok. Takođe, ova vrsta blokade može se odnositi i na posao, gde bi moglo biti naporno zbog nečijeg suprotnog stava i upornog nametanja jednostranih rešenja.

Uranovi aspekti mogu biti poziv na izlazak iz komforne zone i na prvu loptu mogu uneti mnogo nervoze i nemira, mada će Pun Mesec u Biku i Venerin trigon prema Uranu malo ublažiti stvar i vrlo verovatno doneti Jarčevima ono što su želeli.

Ljubav i veze će takođe biti u fokusu oko 19. novembra, kada pomračenje Meseca i Pun Mesec zauzmu polje romantike i uživanja. Promena je na pomolu, ali prvo će pripadnici ovog znaka morati da se pozabave i prevaziđu stare rane koje su sprečavale razvoj nešpto lepših odnosa.

Vodolija

Vodolijama će novembar promeniti kompletnu situaciju u porodici i domu.

Prikupljanje planeta u znaku Škorpije za Vodolije će značiti uvećanje dinamike na radnom mestu, dok će u polju doma provokacije praviti Uran u Biku.
Mlad Mesec u Škorpiji udružen sa vladarom Vodolije, Uranom u Biku, napraviće veliki preokret u odnosu na dosadašnje stanje. Od novembra Vodolije se okreću najviše karijeri i poslu na kojem ih očekuju prepreke.

Fokus je na profesionalnom napredovanju, priznanju i nagradama, ali i na saradnji sa drugima. Motivator ove cele situacije je novac, ali i želja da se ide dalje s obzirom na to da je Saturn u Vodoliji do skoro kočio bilo koje pomeranje na bolje.

Opozicija Urana u Biku i planeta u Škorpiji nateraće Vodolije da razmisle o rastrzanosti između posla i obaveza i intimnog života, tj kuće i porodice. Mlad Mesec u Škorpiji će motivisati Vodolije da konačno označe šta tačno žele, uspešnu karijeru ili neku promenu u porodičnom domu. Sve lunacije u novembru navode Vodolije na analizu vizija i želja, a ono na šta moraju biti spremni je da sve promene mogu potrajati neko vreme, te se ovaj period može posmatrati kao priliku da kroz razne nepredividivosti steknu više jasnoće i samim tim počnu da uklanjaju odnose i obrasce ponašanja koja više nisu prihvatljiva.

Zajednički napori, mogućnosti povezivanja sa bivšim i sadašnjim kolegama i mnoga društvena okupljanja trebalo bi da budu u fokusu Vodolijama.

Venera u Jarcu će zaokupiti polje planova, putovanja i moralnih vrednosti, pa će Vodolije do marta imati prilike da se poprilično uozbilje po pitanju emotivnih odnosa, planova, ali i putovanja. Ovo može biti prilika za poznanstva sa ljudima sa kojima je potencijalno moguća veza na daljinu.

Ribe

Novembar Ribama doneti ogroman upliv intuicije i iznenadne promene planova.

S obzirom na to da se Uran u Biku već neko vreme nalazi u prirodnoj trećoj kući i da odatle pravi kompletne promene u načinu razmišljanja i konceptu prenosa informacija, Ribama bi trebalo Mlad Mesec da označi novu fazu u planovima i načinu komunikacije. Možda neće moći da zavedu red (iako nisu tome ni sklone), ali će svakako moći da iskoriste nalete intuitivnih spoznaja kojima će potencijalno moći da reše potencijalne probleme. Ova lunacija naglašava i mogućnost nekih promena na ljubavnom planu pa će ovo potencijalno biti i momenat ulaska u neku iznenadnu vezu.

Mars i Merkur u Škorpiji udruženi pojačaće osetljivost i razdražljivost zbog opterećenja poslom, dok će paralelno ovaj pritisak izazvati ogroman upliv intuitivnih spoznaja. Kvadrat Saturna u Vodoliji i Marsa i Merkura u Škorpiji može zaustaviti planove i komunikaciju, pa će ovo biti trenutak kada će mnogi pripadnici znaka izgubiti entuzijazam i pozitivniji stav. Nakon blokade Ribe će potencijalno pokušati da urbzaju, mada bi bilo bolje da se odluke donose u nešto mirnijoj atmosferi. Zbog Uranovog ubrzanja, moguće su povrede, problemi u saobraćaju, komunikaciji i organozaciji.

Pun Mesec u Biku i Lunarna eklipsa mogu podstaći hrabrije istupanje pa će pod dejstvom ovih aspekata pripadnici ovog znaka biti mnogo sigurniji i stabilniji. Iako pomračenje nikada ne donosi pozitivnija osećanja i zadovoljstvo, ovaj put bi moglo biti obrnuto. Biće potrebno mnogo balansiranja, objektivnosti i saosećanja tokom trajanja ove lunacije, a to je nešto što Ribe poseduju.

Venera u Jarcu prolaziće kućom prijateljstva i realizacije planova, a kako Venera tokom novembra prima pozitivne aspekte, mogući su lepi momenti, neka potencijalno dobra pslovna udruživanja i neka nova ljubavna poznanstva.

Prelazak Sunca i Merkura u znak Strelca napraviće pomalo haotičnu atmoseferu i to na poslu. Gomilanje informacija i rokovi koji će biti probijeni mogu stvoriti dosta konfuzije, ali i poteškoće u izražavanju.

***
Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram