Šta sve mogu da znače snovi o venčanju?

venčanje
Foto: Mykhailo Lukashuk / Tetra Images / Profimedia

Snovi su na neki način uvid u našu podsvest, iako njihovo dešifrovanje može da bude veoma složeno. U njima se može pojaviti nešto što smo doživeli, ali ne još u potpunosti procesuirali, nešto što iščekujemo ili prosto nešto što nam je trenutno na pameti, a nismo toga svesni.

Iako naučnici nisu još uvek otkrili koji je tačno uzrok snova i da li oni imaju neko dublje značenje, svako može u onome što sanja pronaći bar neki deo stvarnosti i lične asocijacije, pod uslovom da se uopšte seća onog što je sanjao. A ako je u pitanju tema koja se ponavlja, onda tu već verovatno postoji neko dublje značenje. Kada je to venčanje, postoji nekoliko načina za interpretaciju.

Ako ste trenutno u vezi

Ako ste u vezi i sanjate da se venčavate svojim partnerom, ovaj san može biti poprilično direktan i predstavljati neku vrstu pripreme za ono što sledi. Podsvest vam verovatno saopštava da ste spremni za sledeći korak, ili pak da niste, jer osećaj koji ste imali tokom ovakvog sna trebalo bi da vam kaže da li je došlo vreme za tako nešto ili nije.

Ako trenutno niste u vezi

U ovoj situaciji, venčanje nema toliko bukvalno značenje kao kod onih koji su u vezi. Ovo venčanje može predstavljati otkrivanje dela sebe, a o tome vam najviše govori osoba sa kojom ste se venčavali. Ona može predstavljati neku vašu osobinu sa kojom želite da se bolje upoznate.

Kada se venčavate sa nekim koga ne vidite

Ovakva vrsta sna je najčešća, jer u njoj je lice onog sa kim se venčavate nejasno, ili nikako ne uspevate da ga pogledate u oči. To znači da vam je neki deo ličnosti skriven i čeka da ispliva na površinu, odnosno da vam predstoji neka, za sada nepoznata, obaveza u stvarnom životu.

Kada idete na nečije venčanje ili svadbu

Ko god da je osoba čije je venčanje ili svadba, nju treba da podržite u stvarnom životu i san vam ukazuje da ste joj potrebni na javi. Ukoliko je u pitanju neko ko nije veren i ne očekuje ga svadba, možda jednostavno treba da mu ili joj se nađete kao podrška u okviru drugih životnih poduhvata.

Kada se venčavate nekim ko vam se ne dopada

Osoba koja vam se ne dopadaju ovom slučaju može da odražava neke osobine koje se nalaze u vama samima, a na koje niste ponosni i kojih biste želeli da se otarasite. Prvi korak je da uporedite to što vas nervira kod ove osobe sa sobom i budete iskreni zbog čega mislite da je to slučaj. Dobra vest je da ovo može da bude početak jednog ličnog rasta i napretka, odnosno povišene svesti o sopstvenim kvalitetima i manama.

Kada se venčavate nekim ko nije vaš partner

Naravno da ovo može da bude samo test vaše podsvesti koja vam kaže da vam se neko dopada više nego vaš partner, ali to uopšte ne mora da bude pravilo. Ovo ponovo može da bude znak neke osobine koja se nalazi i u vama, samo što je ovog puta to osobina koja vam se dopada. Najbitnije je ponovo biti u kontaktu sa sobom i iskren prema sebi.

Kada vam se u snu pojavljuje venčanica

Ako u snu vidite samo venčanicu, to može da bude znak da treba da se posvetite nečemu – novom poslu, novoj zdravoj navici ili novoj osobi. Venčanica obično simboliše neku vrstu sjedinjavanja ili novi stadijum u životu, početak nekog ciklusa. Ukoliko vi nosite venčanicu, postoji velika verovatnoća da vas očekuje neka vrsta inicijacije, ulaženja u nešto novo, a ukoliko je pocepana – to je znak da se odlažu pojedini planovi.

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram