Tužna sudbina Hagrida iz Harija Potera

Foto: Murray Close / Everett / Profimedia

Škotski glumac Robi Koltrejn je zaradio pravo bogatstvo igrajući dobrodušnog čuvara Hogvortsa, Rubeusa Hagrida, u filmovima o Hariju Poteru. To je uloga koja mu je obezbedila mesto u srcima obožavalaca filmova i knjiga širom sveta, više od 20 godina. Zbog svega toga, mnogi su iznenađeni glumčevom odlukom da se potpuno povuče iz društva, kako bi živeo povučeno, u zabačenoj oronuloj kući.

Dok Koltrejnove kolege iz franšize „Hari Poter“ imaju ogromne nekretnine širom sveta, škotski glumac, koja sada ima 71 godinu, živi u istoj iznajmljenoj kući u brdima, zapadno od Glazgova.

Tu kuću iznajmljuje po ceni od 1.200 evra mesečno, poslednje dve decenije.

Zabrinuti stanodavac glumca, aristokratski zemljoposednik koji mu iznajmljuje kuću, medijima je otkrio da se Koltrejn, otkako se poslednji put pojavio na filmu kao Hagrid pre 10 godina, potpuno povukao iz javnog života, piše Radar online, a prenosi Jutranji.

Glumac živi asketskim životom i gotovo nikada ne napušta svoju kuću. Prijatelji i komšije, koji su povremeno viđali Koltrejna, kažu da je on zatvorenik u sopstvenom domu, jer boluje od osteoartritisa – toliko bolnog da je vezan za invalidska kolica već pet godina.

Uprkos tome što je njegov najbliži komšija i stanodavac, aristokrata Endrju Edmonston (50), koji je rođak Kamile, vojvotkinje od Kornvola, kaže da nije video Koltrejna poslednje četiri godine.

Edmonston, naslednik okolnog imanja, rekao je: „Povučen je definitivno reč kojom bih opisao Robija. On je naš komšija i u stvari njegova kuća je najbliža nama ovde. Ali od njega nema traga ni glasa — ne godinama. Pre mnogo godina videli smo ga na privatnim večerama. Ali to je sada stalo. Nisam ga video od jedne privatne večere pre nekih pet godina ili možda više“, ispričao je medijima.

Znaju samo da naručuje hranu iz lokalnog restorana Chili’s. Radnik u Chili’s-u, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je: „Robi je stalno dolazio, ali sada mu isporučujemo. Ima loš kuk pa ne može da vozi. Veoma je dobra i lojalna mušterija“.

Glasine kruže i da su njegovi zdravstveni problemi doveli do toga da se ponovo okrenuo alkoholu. Koltrejnova zavisnost od pića je dobro poznata.

Kao mlad glumac, koji se preselio iz Glazgova u London, bio je dobro poznat po „divljanju“ oko Sohoa — kao i pijanom, promiskuitetnom ponašanju. Njegova tadašnja devojka, umetnica Robin Pejn, žalila se da je bio neveran.

Sve se promenilo kada je upoznao studentkinju Ronu Gemel u pabu na Badnje veče 1988. Oni su se venčali i dobili sina i ćerku, koji su sada odrasli, i preselili su se na selo – u istu kuću u kojoj je Koltrejn Sada. Ipak, brak je okončan 2003. godine.

Prošle godine, njegovo pojavljivanje u TV specijalu o ponovnom okupljanju glumaca iza „Hari Potera“ – povodom obeležavanja 20. godišnjice prvog filma u franšizi – rastužilo je fanove. Dao je kratak intervju iz invalidskih kolica.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram