Omiljena slatkica Holivuda glumila je s Eštonom Kučerom i Kijanu Rivsom, a onda nestala: Gde je Ejmi Smart

Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Sećate li se nje?

Početkom dvehiljaditih američka glumica Ejmi Smart bila je vrlo popularna. Nakon debitantske uloge u horor filmu producenta Martina Kunerta „Campfire Tales“, 1997. godine, ređale su se manje role u „Starship Troopers“ i u „The Last Time I Committed Suicide“ gde se pojavila uz Kijanu Rivsa.

Ejmi Smart
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Veću popularnost donela joj je glavna uloga u tinejdžerskoj drami „Varsity Blues“ 1999. godine, kao i uloga Rubi u televizijskoj seriji „Felicity“ u kojoj je igrala od 1999. do 2001. godine. A onda je ponovo igrala glavnu ulogu, ovoga puta u komediji „Road Trip“ 2001. godine. Tu nije stala sa glavnim ulogama. Zaigrala je rame uz rame sa Eštonom Kučerom u naučno- fantastičnoj drami „The Butterfly Effect“ 2004. godine.

Ejmi Smart
Foto: NEW LINE CINEMA / Entertainment Pictures / Profimedia

Glumila je i sa Rajanom Rejnoldsom i Anom Faris u filmu „Just Friends “ iz 2005. godine, a godinu dana kasnije i u „Peaceful Warrior“. Od 2001. godine do 2012. imala je ponavljajuću epizodnu ulogu u seriji Shameless, ali slava glumice kojoj su predviđali da će biti najveća zvezda odjednom je utihnula.

Šta se desilo sa Ejmi Smart?

Iako je poslednjih godina tumačila niz manjih uloga, glumica Ejmi Smart je promenila svoje prioritete. Na njenom Instagram profilu stoji profesija „glumica“ na poslednjem mestu od njenih brojnih interesovanja, pa je tako pre glumačke profesije u opisu profila napisala „Mama medvedica koja pleše“, „Žena“ i „Zaštitinica životne sredine“.

U stvari, ona i njen suprug Karter Osterhaus su se čak obavezali da će svojim venčanjem 2011. godine u njegovom rodnom gradu Travers Siti u Mičigenu biti što je moguće bliže konceptu Nultog otpada kojim se nastoji da se eliminiše otpad gde god je to moguće.

Takođe, suosnivači su ekološki prihvatljive kompanije za dušeke i posteljinu.

Kako je počela njena ljubavna priča sa suprugom?

Michael Tran / AFP / Profimedia

„Kada smo se upoznali, oboje smo bili zauzeti, tako da smo bili samo prijatelji. A onda smo oboje izašli iz veza, otprilike u isto vreme, započeli romansu i godinu dana kasnije se venčali“, rekla je ona jednom prilikom za People.

Dobili su ćerku 2016. uz pomoć surogat majke.

Još jedan razlog što se povukla jeste što je želela da se posveti zasnivanju porodice sa suprugom. Ali, nažalost suočila se sa sterilitetom pa je na kraju uz pomoć surogat majke dobila naslednicu Floru.

Kada je ćerka došla na svet ona je želela da se fokusira na posao majke sa punim radnim vremenom, piše Distractify.com.

U međuvremenu je njen suprug optužen za seksualno uznemiravanje, ali je Ejmi odlučila da uprkos tome ostane uz njega i maskimalno ga podrži.

Ejmi Smart od 2020. godine tumači lik Barbare Vitmor u dramskoj seriji „Stargirl“. Igrala je 2021. u filmu „13 Minutes“, a prošle godine u dramskom ostvarenju „Tyson’s Run.“

BONUS VIDEO: