Odrastala u San Dijegu, bila najbolja mađioničarka u Srbiji, a sad je jedna od naših najlepših mladih glumica

ivana dudić
Foto: Antonio Ahel/ATAImages; Instagram/dudicivana; Printscreen

"Imala sam sedam godina kada sam u kostimu zeca ispala iz šešira."

Danas je sa oduševljenjem gledamo u serijama i u predstavama, a nekad je publika bez daha gledala kako izvodi trikove i magiju pred njihovim očima.

Ivana Dudić danas je jedna od najpoznatijih i najlepših srpskih glumica, a nekad je bila – mađioničarka, i to vicešampionka Balkana.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ivana je rođena 9. jula 1991. godine u Beogradu, a jednom je ispričala da je sa roditeljima i bratom neko vreme živela u San Dijegu jer je njen otac, između ostalog, radio kao kapetan rečnog broda.

Mađioničarskim nastupima otvarala kongrese, slavlja

Zanimljivo je da je Ivani tata preneo svoju ljubav prema mađioničarskim trikovima, pa je ona sa sedam godina počela da se bavi time. Hobi je prerastao u strast, te je krenula na takmičenja i u jednom trenutku je proglašena viceprvakinjom Balkana, piše biografija.org.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

„Imala sam sedam godina kada sam u kostimu zeca ispala iz šešira, u kojem sam potom magijom stvorila mnoštvo šargarepa i učinila da se u mojoj ruci pojavi čarobni štap koji sam pretvorila u buket cveća. Neposredno nakon toga postala sam vicešampionka Balkana u mađioničarstvu. Kasnije sam se nekoliko godina profesionalno bavila ovim zanatom. Mađioničarskim nastupima otvarala sam brojne događaje, kongrese, slavlja. Radila sam sa šest golubova, zecom i pirotehnikom. Najveći izazov mi je bio da nastupam sa živim bićima jer nikada ne možete da budete sigurni kako će da reaguju. Volela sam da stvaram golubove iz maramice, vazduha i vatre ili da u kutiju stavim tri goluba i pretvorim ih u zeca“, rekla je Ivana, a prenosi glossy.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Dudic (@dudicivana)

Kasnije se ipak opredelila za glumu. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirala je u klasi čuvenog profesora Vladimira Jevtovića.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Dudic (@dudicivana)

„Mađioničarstvo me je možda podstaklo jer sam dosta bila na sceni, pa mi ona nije predstavljala kasnije barijeru. Ono mi je olakšalo taj put, ali sa ovom pameti opet bih pokušala da upišem glumu. Ona je moj životni poziv“, ispričala je ona, a prenosi Lepa i srećna.

Mađioničarske trikove danas više ne izvodi.

„Teško je izdvoditi ih, to je veština koja se uči ceo život, kao i gluma, za koju volim da kažem da je čarolija“, objasnila je mlada umetnica.

Ali zato magično igra pred kamerama. Ivana je pokazala koliko je talentovana u serijama Urgentni centar, Senke nad Balkanom, Ubice mog oca, Crveni mesec, Istine i laži, ali i u sinhronizacijama crtanih filmova.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Dudic (@dudicivana)

Zanimljivo je da su autori i reditelji serije Ubice mog oca njen lik prvo namenili muškom glumcu, međutim Ivana im se dopala na kastingu, pa su odlučili da od muške stvore žensku ulogu i tako je nastala njena Milanka.

Imam svoje uslove za snimanje scena seksa

U sada već kultnoj seriji Senke nad Balkanom Ivana je spojila svoj stari hobi i glumu, te je na sceni izvodila trikove sa mačevima.

Imala je i vrele scene sa kolegom Gordanom Kičićem.

Foto: Printscreen

Na pitanje da li pravi razliku između eksplicitnih i dramskih scena, za portal Nova.rs odgovorila je ovako:

„Ne pravim razliku kada je reč o snimanju, imam svoje uslove, na primer, da bude minimalno ljudi na snimanju seta, da bih se osetila što opuštenije dok snimam, jer to fakat nije prirodno. Svaki glumac je pomalo egzibicionista, a to je čist egzibicionizam – skinuti se pred milionskim auditorijumom i uraditi nešto tog tipa. Tako da ne pravim razliku apsolutno, glumac je prosto na fakultetu naučen da su takve scene, kao i dramske, jednako važne.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram