Ove srpske glumice žrtvovale su lepotu zbog uloga – a najfascinantnija je transformacija mlade zvezde iz filma „Toma“

Foto: kpa / United Archives / Profimedia / Marija Mladjen/Antonio Ahel/ATAImages

Koja je po vama najjača transformacija?

Gluma je umetnost i kao takva zahteva i brojne transformacije kako bi se savršeno dočarao lik koji tumače glumci i glumice.

Neretko se dešava da u srpskim filmovima, televizijskim serijama i u pozorišnim predstavama, naše glumice moraju da se nakratko „odreknu“ svoje lepote i zbog uloge promene lični opis. Nekada se dešava da čak i „uskoče“ u lik muškarca.

Napravili smo listu najvećih transformacija naših glumica, a koja je najveća – procenite sami.

Jelena Gavrilović

Jelena Gavrilović godinama oduševljava publiku svojim glumačkim umećem, ali i sjajnim glasovnim sposobnostima. Gledali smo je u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima, među kojima su serije „Od jutra do sutra“, „Nemanjići“, „Ubice mog oca“, Crveni mesec“, „Sinđelići“, film „Na lepom plavom Dunavu“, a deca je vole i kao Elzu u Diznijevoj sinhronizaciji animiranog filma „Zaleđeno kraljevstvo“.

Sledeće godine gledaćemo je i u britanskom filmu “Gassed Up” u produkciji Amazon Prime Video, za koji se transformisala u crnku.

Jelena je pak najveću popularnost stekla ulogom Tatjane u hit seriji „Istine i laži“ i upravo u tom projektu opravdala je epitet „kraljice transformacije“.

U toj seriji glumila je simpatičnu bucku Anastasiju, a zbog ove uloge morala je drastično da se ugoji, a svoju dugu plavu kosu zameni kratkom smeđom paž frizurom.

„Što si slatka tako debeljuškasta, divna si,“ samo su neki od komentara na ovo potpuno neverovatno izdanje Jelene.

Nina Janković

Nina Janković je publiku osvojila ulogama u filmu „Montevideo, Bog te video“ i seriji „Ubice mog oca“ , a ostvarila je zapaženu rolu u seriji „Kalkanski krugovi“.

Upravo u toj seriji gde tumači likove Svetlane i Baba Gube napravila je veliku transformaciju, gde bukvalno izgleda jezivo i neprepoznatljivo. A da bi se taj efekat stvorio bila je potrebna jako dobra maska.

„Ne verujem da si ovo ti“, „Slatka bakica“, „Jezivo, plašiš me“, samo su neki od komentara na ovo njeno izdanje.

Sanja Marković

Glumica Sanja Marković najpoznatija je srpskoj publici po ulozi Gordane Goce Zdravković, supruge legendarnog pevača Tome Zdravkovića u filmu „Toma“. Njena moć transformacije je takođe impozantna.

Predstave „Moj muž“, „Čudo u Šarganu“, „Putujuće pozorište Topalović“ samo su neki od primera gde je igrala maestralne uloge, a na sceni bila gotovo neprepoznatljiva.

Jelena Đokić

Glumica Jelena Đokić tumačila je brojne uloge tokom svoje karijere, a neke od njih su u serijama „Jutro će promeniti sve“ , „Žigosani u reketu“, filmu „Diši duboko“, a igrala je i u velikom broju pozorišnih predstava.

U filmu „Smrdljiva bajka“ u kojoj igra sa Žarkom Lauševićem imala je neverovatnu transformaciju u beskućnicu Emu, za koju se pisalo da je jedan od najbolje napisanih ženskih likova kod nas u poslednjih deset godina.

View this post on Instagram

A post shared by Volim film (@volim.film)

Anica Dobra

United Archives / Profimedia

Čuvena srpska glumica iza sebe ima bogatu glumačku karijeru dugu 30 godina i stekla je popularnost i slavu još u bivšoj Jugoslaviji. Odigrala je mnošto uloga, među kojima su one u filmovima i serijama: „Već viđeno“, „Balkan Eskpres“, „Sabirni centar“, „Kako je propao rokenrol“, „Crni bombarder“, „Tito u ja“, „Nataša“ , „Klopka“, „Ubice mog oca“, „Koreni“ , „Ivkova slava“…

Anica je poznata i po inostranim projektima, posebno onim u Nemačkoj, a jedan od njih doneo joj je veliku transformaciju. Reč je o televizijskom filmu „Weekend mit Leiche“ (slika gore).

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram