Poznate Srpkinje sa najlepšom kosom otkrile su nam kod kog frizera idu

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages/Antonio Ahel/ATAImages

One imaju kosu kao sa reklame.

Zdrava, negovana i bujna kosa njihov je zaštitni znak otkako su zakoračile na javnu scenu. Kada na malim ekranima gledate Mariju Kilibardu i Sanju Kužet dok vode emisije, glumice Ivanu Dudić i Isidoru Građanin koje „ulaze u kožu“ raznih likova, pevačicu Kseniju Knežević dok nastupa – njihova kosa prosto očarava. I na javnim dešavanjima uvek imaju sjajne frizure i blistaju u punom sjaju.

Zbog toga smo odlučili da ih pitamo koji frizer je zaslužan za njihovu prelepu kosu.

Marija Kilibarda

Jedna od omiljenih voditeljki nam je otkrila da je oko 15 godina verna mušterija frizerskog salona Rossano Ferretti na Dorćolu, a o njenoj bujnoj, zdravoj i negovanoj kosi brine priznati italijanski frizer Marčelo Mura.

„On mi radi o glavi od kada pamtim da o kosi na taj način vodim brigu. Što se tiče boje, od dvadesete do pre par godina ponosito sam ‘nosila’ prirodnu, kestenjastu boju. Mislim da sam tipična brineta i da mi tamno smeđa najbolje i stoji, ako uzmemo u obzir boju tena, obrva i očiju. Kada su sede vlasi krenule neumorno da niču, počela sam da toniram koren u boju ostatka svoje kose“, kaže nam Marija.

Prelepa voditeljka dodaje da je njen izražen crveni pigment izazov za sve u pomenutom salonu, ali da su jako strpljivi i našli su formulu koje se drže.

View this post on Instagram

A post shared by marija kilibarda (@kilimara)

A koji je njen „kec u rukavu“ kada je feniranje u pitanju?

„Nata je jedna od retkih koja ume da moju divlju grivu savlada za pola sata i da znam da ću imati postojane talase koji će potrajati bar naredna 3 dana“, rekla nam je.

Kilibarda redovno šiša krajeve, koristi četke za kosu od kvalitetne prirodne dlake i nanosi maske. Takođe, u salonu radi i masažu glave.

Na pitanje koji je najbolji savet dobila od svog frizera, Marija nam je „kao iz topa“ odgovorila.

„Teško se odlučujem na promene frizura, savetuju me da bi tu trebalo da popustim. Ali, ne dam se“. (smeh)

Sanja Kužet

I Marijina koleginica Sanja Kužet dugi niz godina ne menja frizerski salon. Naime, lepa voditeljka 10 godina koristi usluge profesionalnog studija za kosu i negu lepote Mister X na čelu sa poznatim beogradskim frizerom Miroslavom Lukovićem. Sanja ističe da o njenoj kosi brine kompletno Lukovićev stručni tim ljudi.

„Opuštena sam kada odlazim u frizerski salon, ne doživljavam to kao stres, naprotiv, zaista se opustim i prepustim stručnjacima. Mislim da je najbolje da pronađete ljude kojima ćete verovati“, kaže nam voditeljka.

Sanja takođe smatra da je redovno održavanje, odnosno redovno šišanje kose i te kako važno.

View this post on Instagram

A post shared by Sanja Kuzet (@sanja_kuzet)

Pored toga, naglašava da je bitno pronaći odgovarajuće šampone koji će odgovarati vašem tipu kose.

„Ja se farbam u moju prirodnu boju kose, pa mi je važno da pronađem adekvatne farbe koje mi neće stvarati iritaciju kože glave“, rekla nam je lepa Sanja.

Ona savetuje ženama da ne prate slepo trendove.

„Treba poznavati sebe i koji tip frizure i boje vam odgovaraju. To je jako važno. Mislim da sam kvalitet dlake isključivo zavisi od ishrane i od vaših životnih navika. Postoji opcija da se dlaka spolja hrani, ali u mnogo većem procentu ishrana utiče na kvalitet“, smatra Sanja.

Kao najbolji savet koji je dobila od svog frizera, Sanja navodi da kosa treba da se ošiša i da ne treba biti rob kose.

„Kosa treba da prati vaš personaliti i modni stil. Ja nisam tip žene koja slepo prati trendove, pa je taj savet išao u skladu sa mnom“, zaključuje Sanja Kužet.

Ivana Dudić

Popularna glumica svoju dugu kosu neguje u frizersko – kozmetičkom studiju Avant  Garde u centru Beograda.

Prema Ivaninim rečima, u frizere ovog salona ima najviše poverenja.

„Oni definitino najbolje poznaju moju kosu“, kaže Ivana.

„Jednom mesečno skratim krajeve jer to mojoj kosi prija i osveži je. Što se kućne nege tiče trudim se da koristim prirodne preparate i da je što manje opterećujem. U frizerskom salonu mi rade tretmane i stvarno mi kosa izgleda kao da se ponovo rodila“, rekla nam je lepa Ivana.

Isidora Građanin

Mlada glumica Isidora Građanin ide u salon ID hair u strogom centru Beograda, a o njenoj bujnoj dugoj kosi brine frizer Zoran Janković.

„On je zadužen za zdravlje i lepotu moje kose. Imam sreću da imam gustu i jaku kosu, te da mogu da pravim razne frizure i menjam stil“, kaže lepa glumica koja se nikada ne farba, što smatra velikom predošću.

„Ne štetim kosu na taj način, a na snimanjima i u pozorištu moja kosa često bude tretirana raznim aparatima za oblikovanje, pa moram dodatno da je negujem kada aktivno radim“, kaže Isidora koja smatra da je negovana i lepa kosa pravi ukras za ženu i da joj je bujna kosa oduvek bila pojam lepote.

Kako kaže, kosu ne opterećuje tretmanima, ali se trudi da redovno skraćuje krajeve i da je povremeno nahrani maskom za kosu.

Ksenija Knežević

Poznata pevačica i bivša članica grupe „Hurricane“ svoju kosu neguje kod jednog od najpoznatijih hair i make up artista u Srbiji Aleksandra Dramićanina na Dorćolu.

Kako kaže Ksenija, njenom frizeru je najbitnije da kosa bude negovana i zdrava.

„To jako cenim kod njega jer je mojoj kosi nakon nadogradnje i raznih ekstenzija i tretiranja nega preko potrebna“, kaže Ksenija i ističe da se Aleksandar izdvaja od drugih jer mu je jako stalo do njegovih klijenata.

View this post on Instagram

A post shared by KSENIA (@ksenia.knezevic)

„Surovi je profesionalac i pre svega pravi prijatelj“, kaže ona.

„Posle njegovih čuvenih tretmana kosa vam bude kao svila“, zaključuje Ksenija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram