Kome smeta prljavi veš Elle Dvornik?

Foto: Instagram/elladvornik

Malo malo pa neka fotografija Elle Dvornik izazove burne reakcije.

Skoro svaka objava Elle Dvornik izazove gomilu komentara među njenim pratiocima. Ovaj put lanac reakcija izazvala je fotka Elle koja leži u gomili veša.

„Kad me netko pita zašto imam tolko neopranog veša, ja kažem: To nije prljavi veš, to mi je set za fotkanje“, napisala je.

U gomili komentara žena koje su se, bar kad je veš u pitanju, poistovetile sa ćerkom Dina Dvornika, bilo je i negativnih.

Ella je zatim prokomentarisala i predrasude sa kojima se suočava ona, ali i druge žene.

„Dan žena je prošao, ali ja sam se htjela posvetiti nekim stereotipima i zamjerkama koje se vežu uz žene. Žene i pranje veša, žene i pranje kuhinje, žene i njihove bradavice. S druge strane, sve ove fotke ne bi jednako odjeknule da je umjesto mene bio muškarac. Niti bi bio bitan veš, niti bi mu itko zamjerao, a ono najžalosnije u svemu je što ove zamjerke imaju uglavnom žene prema ženama.

Naše bradavice su provokativne, a muške nisu. Ako je veš prljav i mi smo, a ne oni. Ako suđe nije oprano, žena ga nije oprala, a ne njezin muž. Ako muž čuva djecu dok mi radimo, on je tako brižan i blago nama. Drage moje žene nismo tu da jedna drugu srušimo, već da se uzdižemo. Ljudi smo, imamo prljavi veš i imamo prljavo suđe. Neki ga uslikaju, a neki ne. Ali svi ga imamo, čak i oni najuredniji moraju oprati veš i suđe. Nema opranog bez prljavog, nema lošeg bez dobrog.

Naša misija nije da gledamo druge i osuđujemo ih, već da živimo život bez da ugrožavamo druge svojim odlukama. Vaša prljava kuća ne ugrožava nikoga. Dok god tuđe odluke ne ugrožavaju vaš život na bilo koji način, podržite ih. Jer tu smo da budem drugačiji, a ne isti. Ljepota je u različitosti. Žene su divne, kreativne, vrijedne. I muškarci to vide u nama. Zašto to mi nekad ne vidimo“, piše Ella.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram