Ko je treći srpski princ o kojem se najmanje priča

princ karađorđević
Foto: MARIJA JANKOVIC / AFP / Profimedia

Bio je u vezi sa ćerkom Emira Kusturice.

Ovih dana dosta se govori o srpskim prinčevima Petru i Filipu budući da se prvi odrekao prava na presto u korist drugog. S druge strane, malo se priča o trećem bratu Aleksandru.

Aleksandar Karađorđević rođen je u Ferfaksu 15. januara 1982 i najmlađi je sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

On je inače brat blizanac princa Filipa.

Aleksandar je živeo u Virdžiniji do 1984. godine. Zajedno sa svojim bratom blizancem prvo je krenuo u obdanište u Londonu. Sa osam godina Aleksandar je 1990. godine postao učenik jedne od najboljih osnovnih škola u Londonu. U junu 2000. godine Aleksandar maturirao je na Kraljevoj školi u Kenterberiju u Engleskoj.

Aleksandar je studirao na Univerzitetu San Francisko gde je diplomirao na komunikacijama i medijima u maju 2004. godine.

Aleksandar je ljubitelj umetnosti, fotografije, muzike, francuskog filma, uživa u surfingu, ronjenju, muzejima, kuhinji, književnosti, tenisu, košarci i fudbalu.

Govori engleski, španski i francuski, a usavršava i svoj srpski jezik.

Putovao je po Evropi i SAD, a posetio je i Bliski istok, Jugoistočnu Aziju, Srednju i Južnu Ameriku.

Ranije je pažnju javnosti privukao vezom sa ćerkom Emira Kusturice Dunjom s kojom je bio oko pola godine.

Prašinu su digle i prilično slobodne fotografije princa iz provoda, na kojima se vidi da je nemirnog duha, a što se mnogima nije dopalo.

Već neko vreme on gleda da živi dalje od očiju javnosti, te je jednom prilikom izjavio da je običan čovek, da kao i svi ima dobre i loše dane, kao i da je kafanski čovek.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram