Ko je Istok Lango, misteriozni stariji brat Srne Lango koji je njen veliki kritičar i bavi se jednim od najtraženijih zanimanja

Istok Lango je rođeni brat Srne Lango; Antonio Ahel/ATAImages

Poznatu glumicu Srnu Lango zavoleli smo u brojnim ostvarenjima, ali je malo poznato ko je i čime se bavi njen stariji brat Istok Lango.

Srna Lango je ćerka jedne od najpoznaitjih voditeljki nekadašnje bivše Jugoslavije Dunje Figenvald Puletić, poznatije kao Dunja Lango i Milana M. Langa.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kabareom „Ne znate vi šta su to aplauzi“, u klasi profesora Predraga Bajčetića, zajedno sa Katarinom Kajom Žutić, Anom Sofrenović

Prvu ulogu dobila je 1994. godine u čuvenoj seriji „Srećni ljudi“, u kojoj je igrala nekadašnju misicu koja je bila u žiriju izbora za novu mis.

Tada je nosila veoma provokativan kostim, a zanimljivo je da je pred kamere stala nedugo posle porođaja.

„Bila sam na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti. Rodila sam Aleksu koji mesec ranije“, otkrila je jednom prilikom na društvenim mrežama.

Srna Lango je igrala i u jugoslovenskom filmu „Nož“ iz 1999, a najpoznatija je po ulozi Sofije u seriji Jelena 2005. U toj seriji tumačila je ljubavnicu tadašnjem mužu Irfanu Mensuru. Igrala je i Ružicu Borđoški u telenovelama „Istine i laži“,  „Igra sudbine“ i „Zakopane tajne“.

Istok Lango je najveći kritičar svoje sestre; Amir Hamzagic/ATAImages

Glumica Srna Lango oduvek je važila za veliku damu domaćeg glumišta, a svoju privatnost se trudila da drži daleko od očiju javnosti.

Pored profesionalnih uspeha, domaću javnost još više je zanimao privatni život glumice.

View this post on Instagram

A post shared by Srna Lango (@srna.lango)

Kada je naša glumica upoznala svog bivšeg supruga, glumca Irfana Mensura, oboje su imali decu iz prethodnih brakova: ona sina Aleksu, on sina Filipa. A onda su u braku dobili sina Pavla, koji je krenuo stopama svojih roditelja, te se uspešno bavi glumom.

„Ja ne znam šta nije jasno. Ja sam imala dva divna braka i imam dva divna bivša muža, trenutno nemam trećeg, ali Bože moj“, rekla je Srna Lango u jednom televizijskom gostovanju.

View this post on Instagram

A post shared by Srna Lango (@srna.lango)

Nakon razvoda od Mensura, Srna je ostavila ljubavni život po strani i posvetila se odgajanju sinova, a sa glumcem je ostala u korektnim odnosima.

Jednom prilikom je otkrila da su deca imala ključan uticaj na njen odnos sa Irfanom.

Za razliku od Srne, Istok Lango se ne pojavljuje u medijima; Milan Maricic/ATAImages

„Neko koga uvodiš zvanično u život, neko sa kime ti se dete viđa, aposlutno mislim da mora biti, sve u 16, vrlo proveren čovek, u svakom smislu, a onda i detetov izbor. Ne bih ja bila u Irfanovom životu da Filip nije rešio da sam ja u redu za njegov život. I ne bi Irfan bio u mom životu da Aleksa nije rešio to“, istakla je glumica.

View this post on Instagram

A post shared by Srna Lango (@srna.lango)

Istok Lango – misteriozni stariji brat

I dok javnost naširoko zna o karijeri i porodičnom životu Srne Lango, ima jako malo informacija o njenom bratu Istoku Langu.

Istok Lango je rođen 1968. i tri godine je stariji od glumice. Poznato je da se bavi veb dizajnom.

Srna Lango i Istok Lango Foto: X,Milan Maricic/ATAImages

Srna Lango je jednom prilikom otkrila da joj je upravo on najveći kritičar, te da nema dlake na jeziku, što dovodi do čestih rasprava u porodici.

Srna je sa njim vrlo često u zahtevnom odnosu, iako potvrđuje da prevashodno među njima postoji ogromna neraskidiva ljubav.

„Starijeg brata imaš da ti pošalje poruku: „poseduješ li ijednu fotku bez cigarete?“ i da laže svoje ćerke da si propušila s 5 godina i da su te zamenili u porodilištu ionako i da kada ga ćerke nerviraju i isključivo tada kaže: „na tetku je!“. Srećom ima se i mlađi brat. Volim i ja tebe stariji brate jako jako dosadni“, otkrila je jednom prilikom glumica.

Stariji brat Srne Lango koliko god da je na nju ponosan, primedbama glumicu stalno gura dalje, što ona u potpunosti razume i često se na njegov račun šali.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram