Ko je glumica koja je obrijala glavu zbog Bjelogrlićevog filma

Poznati 01. jun 202211:33 > 11:37
Alisa Radakovic
Alisa Radaković Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Alisa je spremna za fizičke transformacije koje zahteva uloga.

Novi film Dragana Bjelogrlića, „Lančana reakcija“, prikazaće neispričanu priču o incidentu u nuklearnoj elektrani Vinča.

Grupa srpskih naučnika koja je konstruisala reaktor bila je ozračena smrtonosnom količinom radijacije.

Priča je od glumaca zahtevala da obriju glavu – a u ekipi je i mlada glumica Alisa Radaković, kojoj to nije bio problem.

Ona je takođe morala da smrša, kao i njene kolege, su istakli da su sve fizičke promene male stvari naspram truda i odgovornosti koje ih čekaju.

„U toj želji da baveći se naukom i zakonima prirode i pokušavajući da ih ukrotite da služe nama, događa se tragedija i potencijalni gubitak svega što znate. Ta nada, vera i želja da se preživi, želja da budete tu i da se borite jača je od svega, a onda je gubitak kose bila najmanja stvar. Ima toliko mladih i starijih koji su prošli kroz slično. Najizazovnije je naći tu iskru koja ne može da se ugasi i koja preživljava i nastavlja“, rekla je mlada glumica.

Alisa Radakovic
Alisa Radaković Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Alisu tek gradi svoju glumačku karijeru, a možemo gledati i u filmovima „Dara iz Jasenovca“, kao i „Zlatni dečko“.

U retkim intervjuima govorila je o pritisku koji se vrši na žene da izgledaju savršeno.

„Ako prihvatimo pritisak savršene persone koju predstavljmo i drugima i radimo sve što možemo da je održimo, to postaje jedna od glavnih stvari o kojima razmišljamo. Samim tim propuštamo neponovljivu priliku da zaista vidimo i razumemo drugog čoveka, da uživamo u našim sličnostima i različitostima , da se menjamo i razvijamo. Postajemo egocentrični, veoma usamljni, i željni potvrda“, rekla je za Student.

***

Bonus video: Dodela Oskara 2022. – poznati na crvenom tepihu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram