Tajna lepote Isidore Simijonović krije se u ritualima

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Isidora Simijonović će 2021. godinu pamtiti po tri uspešne i gledane serije u kojima je ostvarila zapažene uloge. Pokazala je da ume da se snađe u tri potpuno različite epohe i tri potpuno različite ličnosti – pa je na sigurnom putu da postane jedno od najvećih imena naše glumačke scene.

Često je nazivaju i našom najlepšom glumicom, a nama je najlepša bila njena prizemnost – ona je jedna od nas.

S nama je podelila svoje bjuti i modne trikove, ali i savete za mentalno zdravlje.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Uloge koje ostavljaju trag

Isidoru smo u toku ove godine gledali u serijama „Porodica“, „Vreme zla“, a i dalje je gledamo u „Azbuci našeg života“. Nema sumnje da je iza ove glumice veoma uspešna godina.

Za Isidoru, svaka uloga je „rad sa sobom i na sebi“.

„To je neizbežan, sastavni deo procesa učestvovanja u bilo kom projektu. Na neki način, radiš sa nekim delom sebe, sa nekim pitanjem“, objašnjava za Zadovoljna.rs.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Igrala je u različitim žanrovima, a priželjkuje da se oproba i u nekom hororu ili psihološkom trileru. Od svih projekata, sebe je najviše pronašla u sada već kultnoj seriji „Jutro će promeniti sve“.

„Tematika te serije, problemi kojima se bavi, atmosfera, likovi – sve je to u tom periodu počelo da bude deo mog života. Kad sam snimila seriju, imala sam 23. U godinama koje su došle, samo sam počela da viđam odbljeske serije u svom životu i okruženju, sve više i više. Naknadno sam postala jos svesnija autentičnosti i važnosti te serije. S obizirom na to da je govorila o mladim ljudima i njihovom svetu. Mislim da nam treba vise takvih serija. “, priznaje glumica.

Gluma je profesija u kojoj je pojavnost veoma bitna – pa smo poželeli da zavirimo u Isidorinu bjuti, modnu i fitnes rutinu.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kozmetika kao naš savetnik

Kao i gotovo svaka žena na ovoj planeti, Isidora je takođe imala nesigurnosti u vezi sa svojim izgledom.

„Svet u kojem živimo vrlo potencira na primećivanju sopstevnih nesigurnosti. Mislim da ne postoji osoba kojoj se nije desilo da kritički posmatra svoj izgled“, kaže nam.

Način da se nosi sa tim „diktatom lepote“ je da posmatra kozmetiku kao svog saveznika koji joj pomaže da se oseti dobro, govori nam. Priznaje da je uvođenje dodatnih skincare koraka u negu poboljšalo njeno celokupno raspoloženje.

„Pored toga što vidim da mojoj koži prija, i meni takođe i taj ceo proces skincare koraka prija. Imam svojih pola sata pred spavanje koji su gotovo meditativni. To je neki ritualni proces koji mene smiruje, pored toga što ima dejstvo na kožu“, kaže Isidora.

Opisala nam je i svoju skincare rutinu koja joj održava kožu čistom i blistavom.

„Prvo skinem šminku s očiju micelarnom vodom. Onda koristim balm za skidanje šminke. To je jako dobra stvar – teksture je kao kokosovo ulje. Time masiraš lice i tako se uklanjaju nečistoće. Ima taj divan trenutak masaže lica, gde stvarno imaš spa dodir. Onda koristim gel za pranje lica, pa se sve totalno očisti i imam osećaj da mi je jako čisto lice. To mi je jako važno, posebno kad igram predstavu gde nosim dosta šminke“, detaljno objašnjava.

Njena nova skincare ljubav je niamicid, koji joj je nedavno otkrila najbolja drugarica.

„Vrlo je prijalo mom licu i zaista sam videla razliku kad sam to počela da koristim. Volim jako i sheet maske, iako bi možda bilo bolje da ih sama pravim. Ali to mi je guilty plesure – da to pazarim, pa napravim sebi neki spa ugođaj – to me jako raduje“, kaže Isidora.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Takođe joj je prijalo što je drastično promenila frizuru. Duga kosa joj je dosadila – ali smatra da obe varijante ističu različite delove njene ličnosti.

„U dve serije sam imala lokne, što je značilo konstantno navijanje i prženje te kose. Onda sam shvatila da moram da je ošišam, da će to da prija i njoj i meni. Sada mi frizura traži manje nege, što mi godi. Ranije sam se više bavila maskama, regeneratorima, ampulama – a od kad sam ošišala kosu, sama je živnula“, ispričala nam je.

Recept za nepogrešiv autfit

Kad ne zna šta da obuče, Isidora se uvek okreće svom proverenom receptu za kombinaciju bez greške.

To su farmerke s visokim stukom, braon, crne ili čak crvene kratke čizmice, u zavisnosti na koji ton joj vuče taj dan, uz neki džemper. Sve zaokruži kaputom ili teddy jaknom – a autfitu uvek pomažu i dobre naočare, minđuše, kačket.

Otkrila nam je i kako razmišlja o modi.

„Sklona sam radikalnijim eksperimentima. Kroz različite faze, različiti izgledi su me privlačili. Kad imam priliku, volim da to bude nešto drugačije. Ali nekad se odlučim i za minimalizam, jer mislim da je to najprikladnije“, priča ona.

Za večernja izdanja, njen izbor su gotovo uvek haljine.

„Gledam da su to haljine nekih zanimljivih materijala, krojeva, boja – ili da je strašno dobra silueata. Ali zavisi i od trenutka i raspoloženja“, otkriva nam.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Rituali koji čuvaju sreću

Sigurno ćete se prepoznati u Isidorinom priznanju da joj, kad prestane da trenira, treba dva, tri meseca da se vrati u teretanu.

„Imam sreće s metabolizom, to je možda i zamka. Možda se zato sporije nateram da se vratim u teretanu, iako mi baš prija kada treniram. Za sada nemam režim. Trudim se, zbog osećanja zdravlja i odnosa prema telu, da ne jedem non stop bilo šta, već pokušavam da bar dva, tri puta nedeljno to bude neki zdrav obrok“, kaže glumica.

Voli i da kuva, a vodi se jednostavnom filozofijom u kuhinji.

„Moj specijalitet je ono što mi se strašno jede. Sama sebe lečim hranom, pa je moje kuvanje više na tom nekom nivou“, našalila se.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U ova neizvesna vremena puna strepnje, Isidora nas podseća koliko je važno da brinemo i o svom mentalnom zdravlju, kao o telesnom. Otkrila nam je šta njoj pomaže da se sačuva.

„Psihoterapija je meni nezamenljiva u odnosu prema sebi. A postoje i divne, kreativne stvari – vrlo negujem to vreme koje provodim sa sobom u kreativnosti, to mi strašno znači. Vreme koje provedem u šivenju i heklanju je moja mala, lična meditacija. Na kraju dobijem nešto što mogu da obučem ili poklonim, nešto mekano i toplo u šta sam utkala deo sebe“, kaže.

Isidora Simijonović, glumica, intervju
Isidora Simijonović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Isidora primećuje i da umemo da budemo jako nestrpljivi i da imamo veoma visoke kriterijume i očekivanja prema sebi, kakva možda nemamo prema svojoj okolini.

„Od sebe očekujemo da brzo i lako savladamo život, a zapravo se svakim danom, godinama i decenijama pomalo uči i napreduje. Sve ono što vas interesuje i ka čemu vam ide intuicija – pronađite vreme za to. To je ono što će vas sutra učini srećnim“, njena je poruka.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram